Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yılan ihbarı asılsız çıktı: cezayı alarak soluğu karakolda aldı!

Aksaray’da alkolün etkisiyle defalarca “evde yılan var” diyerek ihbarda bulunan şahıs, asılsız çağrılar nedeniyle jandarma tarafından karakola götürüldü.

Aksaray’da alkolün etkisiyle defalarca “evde yılan var” diyerek ihbarda bulunan

Aksaray’da gece yarısı evinde yılan olduğunu öne sürerek jandarma ve AFAD ekiplerini alarma geçiren alkollü şahıs, asılsız ihbardan dolayı para cezası kesilerek ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Olay, Aksaray’ın merkeze bağlı Bağlı köyünde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, köyde müstakil bir evde yaşayan Mehmet O. isimli şahıs, gece yarısı 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak evinin içinde yılan olduğunu bildirdi. İhbar üzerine bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile jandarma ekipleri sevk edildi.

Olay yerine ulaşan AFAD ekipleri, evde yaptıkları detaylı aramada herhangi bir yılana rastlamadı. Ancak şahıs bu kez yılanın bahçeye kaçtığını ileri sürdü. Bahçede yapılan ikinci aramada da sonuç alınamayınca, yılanın ardiyeye girmiş olabileceğini söyledi. Ardiyede de yılan bulunamayınca ekipler, ihbarın asılsız olduğunu değerlendirdi.

Yapılan kontrollerde şahsın 3.50 promil alkollü olduğu tespit edilirken, daha önce de birçok kez benzer ihbarlarda bulunduğu ortaya çıktı.

Ekiplerce tutanak tutulurken, Mehmet O. hakkında asılsız ihbarda bulunmaktan işlem başlatıldı. Şahıs, ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

Hakan Hidayet Deniz