Aksaray Emlak Kredi İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Ecem Bera, sınıf başkanlığı seçiminde destek almak için Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü’den yardım istedi.
Olay, geçtiğimiz gün Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) düzenlenen “Aksaray Santek Sanayici Buluşması” programının ardından yaşandı. Program bitiminde Vali Kumbuzoğlu ve Bakan Yardımcısı Gönüllü ile fotoğraf çektiren minik Ecem Bera, bu sırada “Sınıf başkanlığı için destek isterim” diyerek herkesi gülümsetti.
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, küçük öğrencinin isteğine esprili bir yanıt vererek, “Seçim mi? Ben tarafsızım, seçilirse destek olurum” dedi. Ecem Bera’nın arkadaşlarına “Valiyi okula getireceğim” şeklinde seçim vaadi verdiğini öğrenen Kumbuzoğlu, gülerek “Bize düşen artık gitmek gerekir” diyerek minik öğrencinin başını okşadı.
Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü ise, “Zaten söylemiş sayın valim” sözleriyle sohbete katıldı. Vali Kumbuzoğlu, Ecem’e “Okula geldiğimde arkadaşlarına zeka oyuncakları vereceğim. Ama sen sınıfın düzenini sağlayacak mısın, yaramazlık yapanları tahtaya yazacak mısın?” diye sordu.
Sınıf başkanı adayı Ecem Bera, “Evet, dinleyeceğim ve tahtaya yazacağım” diyerek valiye söz verdi. Neşeli ve samimi anların yaşandığı bu diyalog, programda bulunanların yüzünü güldürdü.
Vali Kumbuzoğlu ve minik Ecem arasındaki bu tatlı sohbet kameralara da yansıdı. Programa katılanlar, küçük öğrencinin özgüveni ve içtenliğiyle günün en unutulmaz anına tanıklık etti.Bu samimi ve insanları gülümseten olay anbean kameralara yansıdı.
Ağustos Gerçe

