Aksaray’da 2026’nın ilk bebeği Yaren oldu!
Vali, ezan okuyup bebeğin adını koydu!

Aksaray’da 2026 yılının ilk bebeği kız olarak dünyaya geldi. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Yaren bebeğin kulağına ezan okuyarak ismini koydu.
Aksaray’da 2026 yılının ilk bebeği yeni yılın ilk saatlerinde dünyaya geldi. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğan kız bebeğe Yaren ismi verildi.
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, eşi Canan Kumbuzoğlu ile birlikte yeni yıl akşamında Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında 2026 yılının ilk doğum haberini alan Vali Kumbuzoğlu, Yaren bebeğin ailesini tebrik ederek mutluluklarına ortak oldu.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Yaren bebeğin kulağına ezan okuyarak ismini verdi. Ardından aileye altın hediye eden Vali Kumbuzoğlu,
“İnşallah vatana, millete, bayrağına ve yüce Türk milletine hayırlı bir evlat olur. Sizleri hiç üzmez” diyerek temennilerini dile getirdi.
Ziyarette Aksaray İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güler ile Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ramazan Bülbül de hazır bulundu. Heyet, Yaren bebeğin ailesiyle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra hastanede tedavi gören diğer hastaları da ziyaret etti.
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve beraberindeki heyet, hastane personeline ve hastalara yeni yıl dileklerini ileterek ziyaretlerini tamamladı.
Fatma ALTINOK

