Vali Kumbuzoğlu, açıklamasında Aksaray’da 2025 Nisan ayında yapılan operasyonları ve elde edilen sonuçları kamuoyuyla paylaştı. Terörle mücadele kapsamında PKK, FETÖ, DAEŞ ve benzeri örgütlere yönelik 5 operasyon düzenlendiğini belirten Kumbuzoğlu, “Bu operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı, 2 kişi tutuklandı. Şehrimizde herhangi bir terör eylemi yaşanmadı” dedi.
Asayiş suçlarına dair verilerde geçen yıla göre önemli düşüşler yaşandığına dikkat çeken Vali Kumbuzoğlu, kişilere karşı işlenen suçların %7, mal varlığına karşı işlenen suçların ise %35 oranında azaldığını vurguladı. Ruhsatsız silah operasyonlarında ise toplamda 148 silah ele geçirildi, 162 kişi hakkında işlem yapıldı.
Uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının detaylarını da paylaşan Vali, Nisan ayında 51 operasyon düzenlendiğini, 85 kişinin gözaltına alındığını ve 22 kişinin tutuklandığını açıkladı. Bu operasyonlarda binlerce gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Siber suçlarla mücadelede de önemli adımlar atıldığını belirten Kumbuzoğlu, yasa dışı bahis ve çocuk istismarı içeriklerine karşı 3 operasyon düzenlendiğini ve 1 kişinin tutuklandığını aktardı. Organize suç örgütlerine yönelik de 3 ayrı operasyon gerçekleştirildi.
Trafik denetimlerinde de artış yaşandığını belirten Vali, 52.413 aracın denetlendiğini, 23.142 araca işlem yapıldığını söyledi. Emniyet kemeri takmayan, kırmızı ışıkta geçen ya da radara yakalanan binlerce sürücüye ceza kesildi.
Göç yönetimi kapsamında 1122 yabancının kimlik denetimi yapıldığını, 148 düzensiz göçmenin tespit edildiğini belirten Kumbuzoğlu, Aksaray’daki yabancı sayısının ise toplamda 4858 olduğunu ifade etti.
Vali Kumbuzoğlu, açıklamasının sonunda vatandaşlara suçla mücadelede duyarlılık çağrısında bulunarak, “Her türlü iletişim kanalını kullanarak güvenlik birimlerimize zamanında bilgi verilmesi, bizleri daha güçlü kılacak ve suçla mücadelede başarımızı artıracaktır” dedi. Emniyet ve jandarma teşkilatına da teşekkür eden Kumbuzoğlu, huzur ve güvenlik için 7/24 görevde olduklarını vurguladı. Hakan Hidayet Deniz