Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ufka Yolculuk 2026 başvuruları başladı: “İlk Sözleşmeni Hatırla”

Türkiye genelinde milyonlarca insanın kitap okuma alışkanlığı kazanmasına katkı sağlayan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması, bu yıl 13. kez düzenleniyor. Yarışma, 2026 yılı teması olarak “Nasıl İnanmalı?” sorusunu merkeze alırken, “İlk Sözleşmeni Hatırla” sloganıyla katılımcıları hakikati yeniden düşünmeye davet ediyor.

Türkiye genelinde milyonlarca insanın kitap okuma alışkanlığı kazanmasına katkı sağlayan

Yarışma; ilkokul, ortaokul, lise, yetişkin ve ilahiyat olmak üzere beş ayrı kategoride yapılacak. Katılımcılar, belirlenen kaynak eserler üzerinden iman esaslarını, kulluk bilincini ve hayatı anlamlandırmanın yollarını keşfedecek. Yarışmanın amacı yalnızca bilgi ölçmek değil, aynı zamanda katılımcılara imanı diri tutmayı ve hayatı ilk sözleşmenin bilinciyle yaşamayı hatırlatmak.

Ufka Yolculuk, bugüne kadar 5,8 milyondan fazla yarışmacıya ulaşarak yalnızca bir sınav olmanın ötesine geçti. Kitap okuma alışkanlığını teşvik eden yarışma, bireylerin manevi derinliklerini güçlendirmeyi ve okunan bilgilerin günlük yaşama aktarılmasını hedefliyor.
Yarışma tek aşamalı olarak 07-08 Mart 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Çoktan seçmeli sınavda elde edilen sonuçlara göre sıralama yapılacak. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verilirken, 46 yarışmacıya da umre ödülü takdim edilecek.
“Gerçek ödül bilgidir” anlayışıyla düzenlenen Ufka Yolculuk’a katılmak isteyenler, ayrıntılı bilgi ve başvuru formuna web adresinden ulaşabiliyor.

Haber Merkezi