Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ücretsiz kolaylık; Herkes Nüfus Müdürlüğüne koşuyor!

Kimlik ve ehliyet bir arada: Vatandaşların hayatını kolaylaştıran yeni düzenleme başladı.

Kimlik ve ehliyet bir

Türkiye genelinde yeni bir düzenlemeyle artık TC kimlik kartı ve sürücü belgesi aynı kartta birleştirilebilecek. Bu uygulama sayesinde vatandaşlar, cüzdanlarında taşıdıkları kart sayısını azaltacak ve günlük yaşamlarında büyük bir pratiklik sağlayacaklar.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen yeni düzenleme ile vatandaşlar, TC kimlik kartı ve sürücü belgesini tek bir kartta birleştirebilecekler. Bu işlem için ilk adım olarak vatandaşların en yakın Nüfus Müdürlüğü’nden randevu almaları gerekiyor. Randevu alındıktan sonra, yeni kimlik kartı ve sürücü belgesi ile birlikte nüfus müdürlüğüne başvuru yapılması yeterli olacak.

Birleştirme işlemi tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Ancak, yeni sürücü belgesi almak için 15 TL ücret ödenmesi gerekecek. Başvuru işlemi sonrasında, yeni kimlik ve ehliyet kartı teslim edildikten sonra birleştirme işlemi otomatik olarak yapılacak ve birleştirilmiş kart birkaç gün içinde vatandaşın adresine teslim edilecek.

Bu yeni düzenleme ile vatandaşların günlük yaşamlarında büyük bir kolaylık sağlanması ve kart karmaşasının önlenmesi hedefleniyor.

Ağustos Gerçe