Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Edebiyatının hazineleri: Aksaray’da “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” değerlendirildi!

Aksaray İl Milli Eğitim

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında toplantı gerçekleştirildi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında Aksaray ilindeki çalışmaları değerlendirmek amacıyla toplantı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü metin Alpaslan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Şube Müdürü Cebrail Öz, okul yöneticileri ve öğretmenler katılım gösterdi.

İl müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” uygulama kılavuzunda ve tüm kademelerinde hazırlanmış eylem planlarında belirtilen amaç ve yapılacak faaliyetler üzerine durularak hedefler konusunda bilgilendirme yapıldı. Proje faaliyetleri ve çalışmalarını planlayacak ve yürütecek il, ilçe ve okul yürütme komisyonlarının görevlerinden bahsedildi.

İl Müdürü Alpaslan, toplantıda yapılan değerlendirme sonucu bakanlık tarafından yürütülen proje kapsamında okullarda uygulanacak çalışmalar doğrulusunda söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin Türk dilinin zenginliklerini tanıyabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığının  “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla hayata geçirdiği projenin etkinlikleri kapsamında öğrenciler Türk edebiyatının klasik metinlerini inceleme fırsatı bulunabilecek. Metinlerde yer alan kelimeleri tanıma, anlama becerilerini kazanabilecek. Proje kapsamında yapılacak sözlük okuma yarışmaları ile de özgün sözlük üretimi çalışmaları değerlendirildi.

İl Müdürü Alpaslan, Dilimizin Zenginlikleri Projesinden kapsamında Aksaray ilinde yürütülecek eylem planları doğrultusunda tüm okulların yönetici, öğretmen ve öğrencilerin katılımlarıyla gerekli ilgi ve özveriyi göstermelerini isteyerek proje çalışmalarında başarılar temennisinde bulundu.

Haber: Fatma Altınok