Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜBİTAK 2204B Ortaokul Proje Yarışmasında Aksaray’ın Zaferi: 6 Ödül Birden!

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 2204B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Kayseri Bölgesi Finali, Nevşehir’de gerçekleşti. Aksaray, 15 farklı projeyle bu prestijli yarışmada büyük bir başarı sergileyerek, bölgedeki 7 ilin en başarılı 100 projesi arasından dikkat çeken dereceler elde etti. İlimizden 2 proje birincilik, 2 proje ikincilik ve 2 proje üçüncülük derecelerine imza atarak, Mayıs ayında Ankara’da düzenlenecek Türkiye Finali için önemli bir avantaj yakaladı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 2204B Ortaokul

Kayseri Bölgesi’nde düzenlenen 2204B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda, Aksaray ilinden katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz önemli bir başarıya imza attı. Bölge finaline, 7 ildeki en başarılı projeler katıldı ve bu yıl Aksaray, biyoloji, coğrafya, kimya ve yazılım alanlarında büyük ödüller kazandı.

Biyoloji alanında birincilik ödülünü kazanan Aksaray Özel Nesibe Aydın Ortaokulu öğretmeni Hilal Berru Özyön ve öğrencileri Kerem Ölçü, Yusuf Ege Erdoğdu, Hüseyin Kayra Telli, elde ettikleri başarı ile bölgedeki rakiplerini geride bırakmayı başardı. Coğrafya alanında birincilik kazanan Aksaray Bilsem öğretmeni M. Taha Sarı ve öğrencisi Abdul Vahit Koçyiğit, projeleriyle dikkat çekti.

Aksaray’dan bir başka ödül de kimya alanında geldi. Aksaray Özel Nesibe Aydın Ortaokulu öğretmeni Sevim Tosun Erdoğdu ve öğrencileri, Buğlem Bade Mulla, Ceren Sakallı ve Erdoğan Nebioğlu, kimya alanında bölge ikinciliğini kazandılar. Üçüncülük ödülü ise Aksaray BİLSEM öğrencileri İbrahim Keçeli ve Onur Canıtez’e, yazılım alanında ise Aksaray Yavuz Sultan Selim YİBO öğrencileri Beytullah Ali Demiray, Derya Özkepir ve Batuhan Emekli’ye gitti.

Bölge finalinde elde edilen bu başarı, Aksaray’ın bilimsel alandaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Mayıs ayında Ankara’da yapılacak Türkiye Finali’ne katılacak olan proje sahipleri, şimdiden büyük bir heyecanla bu önemli yarışmaya hazırlanıyor. Fatma Altınok