Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Trafik Haftasında Aksaray Meydanı Canlandı: Vali ve Belediye Başkanı Öğrencilerle Yolu Boyadı

Her yıl 4-10 Mayıs

Her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası, bu yıl bir kez daha Aksaray’da renkli görüntülere sahne oldu. Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutalığı tarafından düzenlenen Trafik Haftası etkinliği kapsamında Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, çocuklarla birlikte kent meydanında bulunan yola beyaz şerit çekti.

Türkiye’de her yıl 4-10 Mayıs haftası kapsamında ülkenin dört bir yanında kutlanan Trafik Haftası. Özellikle öğrencilerin trafik bilincini geliştirmesi hususunda önem arz ediyor. Hafta boyunca gerçekleşen etkinlikler sayesinde Aksaray’da emniyet ekipleri ve jandarma ekipleri aracılığıyla trafik bilinci aşılandı.

Aksaray Meydanında başlayan Trafik Haftası etkinlikleri, renkli görüntülere sahne olurken, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer etkinlik kapsamında çocuklara eşlik eden isimler oldu.

“Trafik konusunda eğitim çok önemli”

Günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “İnsana ve insan hayatına çok önem veriyoruz. Yüce kitabımız Kuran’da kendi hayatlarınıza bilerek kast etmeyin, kendinizi öldürmeyin anlamında çok açık bir ayet var. Bu nedenle biz yollarda kendi hatamızdan dolayı bir vatandaşımızın ölümüne sebebiyet veriyorsak, bu dünyada da öbür dünyada da dinimize göre bunun hesabı çok zordur, çok verilir. Trafik kuralları zaten çok net. Türkiye çok gelişmiş bir ülke, çok güzel kurallarımız var. Yollarımız da çok güzel yapıldı. İşaretlerimiz en güncel haliyle bulunuyor. Aksaray’da da bu durum var. Belediye Başkanımıza da buradan tekrardan teşekkür ediyorum. Sadece polis ve jandarmanın yapabileceği bir şey değildir bu. Vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın eğitilmesi de çok önemli. Biz Aksaray’da Jandarmamızla, belediyemizle, üniversitemizle, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle zaman zaman okullarda eğitim hizmetlerimizi sürdürüyoruz.

“Hemşerilerimize trafikte dikkatli olmaları gerektiklerini hatırlatmak istiyorum”

Ben bütün Aksaraylı hemşerilerimize çağrıda bulunmak istiyorum, eğitim noktasında çocuklarımızı teşvik etmelerini öneriyorum. Aksaraylı hemşerilerimize diğer bir hatırlatmam ve tavsiyem; artık gurbetçilerimiz yurt dışından dönüyor. Kendi memleketlerini sevgilerini ve muhabbetlerini bildirmek, hasretlerini gidermek için geliyorlar. Biliyorsunuz çok gurbetçimiz var. Hem gurbetçilerimizin buradaki trafiğe dikkat etmeleri gerektiğini ve uyum sağlamalarını, dikkatli olmalarını öneriyorum. Park ederken dikkatli şekilde park edilmesi gerekiyor. Kurallara uymamız gerekiyor. Burada çocuklarla birlikte olmak “hayatla yarışılmaz” sloganı çok önemli. Trafikte anlık bir dikkatsizlik, hayatımıza büyük bir risk. Buradan tekrar Trafik Haftasını kutluyorum. Umarım farkındalık gelişir.” İfadelerine yer verdi.

Aksaray’da gerçekleşen bu anlamlı etkinliğe; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer katılım sağladı.

Ağustos Gerçe