Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Toprağa Verilen Kahramanlarla Dolu İftar: AK Partili Vekilin İşte O Çarpıcı Sözleri!

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen özel iftar programında AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, şehit aileleri ve gazilere duygu dolu bir konuşma yaptı.

Aydoğdu, konuşmasında şehitlerimizin fedakarlıklarının Türkiye’nin emniyeti için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, “Toprağa verdiğimiz yiğitlerimiz sayesinde bugün burada emniyet içinde iftar ettik. Onların mirası, milletimizin huzuru, bayrağımızın dalgalanması, ezanın minarelere seslenmesiyle yaşamaktadır” dedi.

Türk milletinin birlik ve beraberliğine vurgu yaparak, şehitlerimizin hatıralarını yaşatmanın ve onlara minnet duymanın önemini vurgulayan Aydoğdu, “Çok kıymetli şehit yakın ailelerimiz, kıymetli misafirlerimiz. Sizler sayesinde bugün iftar ettik. O toprağa verdiğimiz yiğitlerimiz sayesinde bugün burada emniyet içinde iftar ettik. Bunu biliyoruz. Milletlerin şehitleri olur. Şehidin mirası dalgalanan bayraktır. Şehidin mirası bıraktıklarının huzurlu tutumudur. Şehidin mirası minarede okunan ezandır. Onlar sayesinde diyoruz, o ibadetin huzurunu, sükununu gerekirse can vererek, kan vererek milletler huzur bulur, kimlik bulur, saadet bulur, geleceğini bulur, torunlarının, çocuklarının geleceğini.

Yine hakkıdır, hakka tapan milletimin dediği gibi bu büyük Türk milleti hakka tapmaya ve hakkı olan istiklali yaşamaya devam eder. Sizlerin, her birinin ciğerleri yanıyor, ateş düştüğü yeri yakar. Bunu biliyoruz. Ama şunu da biliyoruz, biz elhamdülillah, Allah’a binlerce şükür olsun, birbirimiz için yaşayan bir milletiz. Birbirimizin dertleriyle, kaderde, kıvançta, tasada, üzüntüde, her şeyimizi birlikte yaşayan bir milletiz. Büyüklerimizin deyişiyle, ya dilde kardeş, ya yaratılışta eşiz çünkü.

Biz geçmişlerimize, kaybettiklerimize, kaybettik demeyiz, onlar dünyasını değiştirdi, deriz. Biz de onların yanına gideceğiz. Orada karşılaşacağız. Efendimiz aleyhissalatü vesselam’ın bayrağı altında orada söyleşeceğiz, hasret gidereceğiz. Buna inanırız, o duyguyla yaşarız. Bizler şehitlerimizle de birlikte yaşarız. Sizlere bu mübarek akşamda bu toplantıyı gerçekleştiren Valime çok teşekkürler ediyorum dedi.