Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TKDK’den destek aldılar işletmelerini açtılar

Tarımın ve üretimin şehri

Tarımın ve üretimin şehri Aksaray’da TKDK’den yararlanan üreticilerin belgeleri verildi. İşletmeler açıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ahmet Antalyalı Aksaray’ geldi. Aksaray’da TKDK tarafından desteklenen üreticilerin işletmelerinin yerlerinin açılışı yapıldı.

Bu anlamda Salmanlı köyünde TKDK tarafından desteklenen ve Ferhat Murat Mutlu’ya ait Ulular Tarıma ait süt üretim tesisinin açılışı yapıldı.

Açılışa Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray belediye Başkanı Evren Dinçer, tarım ve Orman il Müdürü Nejdet Demir, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile üreticiler katıldı.

Ululara ait süt üretim çiftliğini gezen heyet burada inekleri ve buzağıları gördüler. Süt sağım merkezini gezdiler.

Daha sonra heyet Aksaray’da TKDK’dan  faydalanan üreticilerle birlikte bir araya gelerek toplantı yaptılar. TKDK’dan yüzde 60 civarında destek alınarak yapılan üretim firmaları TKDK temsilcilerine devlete teşekkür ettiler.

Başkanımız Dr. Evren Dinçer, Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekilimiz Hüseyin Altınsoy, TKDK Başkanımız Ahmet Abdullah Antalyalı ve şehrimizdeki tarım sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

Oruç tarım Projesi (Yılmaz Oruç), Ünal akın Yenilebirlir Enerji Projesi, Ahmet Altınsoy’a ait otel projesi, Fatih Karaduman’a ait Şekeranne besi çiftliğinin projeleri ve ödeneklerine dair ve belgeleri verildi.

Akabinde Salmanlı Köyü’nde tamamı TKDK Desteği ile yapılan Ulular Tarıma ait süt üretim Tesisinin açılışını yaptı.

Yetkililer, Tarım şehri Aksaray’ımıza yeni üretim tesislerinin hayırlı olması temennisinde bulundular. haber: Ağustos GERÇE