Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ticaret Bakanlığı kooperatiflere 2025’te 34,8 milyon liralık hibe desteği sağlıyor

Ticaret Bakanlığı, kooperatiflerin üretim gücünü, istihdam kapasitesini ve rekabet kabiliyetini artırmak amacıyla yürüttüğü Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) ile Türkiye genelindeki kooperatiflere önemli hibe destekleri sağlamaya devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı, kooperatiflerin üretim gücünü, istihdam kapasitesini ve rekabet kabiliyetini

2020-2024 döneminde toplam 772 kooperatifin 826 projesine 110,5 milyon lira hibe desteği verilirken, 2025 yılında ise 45 ilden 63 kooperatifin 68 projesi için 34,8 milyon lira tutarında yeni destek sağlanacak. Destek verilen iller arasında İstanbul, Ankara, Antalya, Kayseri, Mersin, Trabzon gibi önemli merkezler yer alıyor.

2025 yılı itibarıyla destek limitlerinde de önemli artışlar yapıldı. Makine-ekipman ve demirbaş alımı için destek limiti 400 bin liradan 1 milyon liraya, fuar katılım desteği 60 bin liradan 150 bin liraya, nitelikli personel istihdam desteği ise yıllık 408 bin liradan 532 bin 800 liraya yükseltildi.

Haber Merkezi