Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TFF 2. Lig heyecanı sona erdi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup 38. hafta karşılaşmalarının oynanmasının ardından sona erdi. Küme düşme hattındaki maçların nefes kestiği haftada, bir tarafta sevinç bir tarafta hüzün vardı.

TFF 2. Lig Kırmızı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta Amed Sportif’in şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından gözler düşme potasına çevrilmişti. Düzcespor ve Belediye Derincespor’un düşme potasından kurtulmak için mücadele verdiği 38.haftada, Sarıyer ve Etimesgut Belediyespor ise 14 ve 15. sıradaki yerlerini koruma mücadelesi verdi.

Tamamı dün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şu şekilde:

Isparta 32 Spor 0-6 Iğdır FK

Etimesgut Belediyespor 1-1 İnegölspor

24 Erzincanspor 2-1 Fethiyespor

Karaman FK 1-4 Somaspor

Belediye Derincespor 2-1 Denizlispor

Arnavutköy Belediyespor 2-2 Kastamonuspor

İskenderunspor 1-1 Düzcespor

Amed Sportif 0-0 Menemen FK

Uşakspor 0-5 Sarıyer.

Düşme Hattı Nefesleri Kesti

38.hafta öncesinde Denizlispor ve Uşakspor’un ligden düşmesi kesinleşmiş, 17. sırada bulunan Düzcespor ve 16. sırada bulunan Belediye Derincespor’un ligde kalma umutları son haftada da devam ediyordu. Düzcespor, İskenderunspor deplasmanından 1-1’lik beraberlikle dönerken, aldığı 1 puan kümede kalmaya yetmedi. Belediye Derincespor ise Denizlispor ile sahasında karşılaşırken, uzun yıllar boyunca unutulmayacak bir maç futbolseverlerle buluştu. Kümede kalmak için galibiyetten başka şansı olmayan Belediye Derincespor 32. dakikada Denizlisporlu Mustafa Kaçan’ın golüyle 1-0 geriye düştü. Derincespor, 45+2’de Melik Derin’in golüyle maçta eşitliği sağlasa da bu skor kendisini ligde tutmaya yetmiyordu. İkinci 45 dakikada da ligde kalmak için kıyasıya bir mücadele veren Belediye Derincespor 90. dakikada bulduğu golle maçta 2-1 öne geçti. Berat Ali Genç’in attığı golle öne geçen Derincespor maçı 2-1 kazanarak son dakika golüyle lige tutundu. Alınan bu sonuçlarla beraber küme düşmesi kesinleşen Uşakspor ve Denizlispor ile beraber Düzcespor ve Etimesgut Belediyespor takımları da küme düşerek 2.Lig’e veda etti.

Lig’de 2.sırada yer alan GMG Kastamonuspor yükselme play-off’larına üst turda dahil olacak. Iğdır FK, Menemen FK, 24 Erzincanspor ve İskenderunspor takımları ise finalde Kastamonuspor’un rakibi olmak ve sonrasında Trendyol 1. Lig’e yükselmek için mücadele edecek.

Hakan Hidayet Deniz