Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Televizyonun evlere girişi ve kültürel değişim: Bir emekli askerin gözünden analiz!

Geçmişten günümüze televizyonun rolü ve toplumsal etkileri!

Geçmişten günümüze televizyonun rolü

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlen konferansta Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, 11 Mayıs Cumartesi günü Aksaray Kültür Merkezinde “Türkiye Yüzyılı ve Türkiye Üzerine Oynanan Oyunlar” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Güvenlik ve Terör Uzmanı aynı zamanda Emekli İstihbarat Albayı Coşkun Başbuğ, Türkiye üzerinde oynanan kirli oyunları, ülkemizin dış ve güvenlik politikalarını kendi yorumu ile birlikte konferansta dile getirdi. Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, konferansta Türkiye Yüzyılında yaşanan gelişmeleri ve uluslararası platformda öne çıkan Cumhuriyetin referans projelerini de aktardı.

Emekli Albay Coşkun Başbuğ’un değerlendirmesi: Televizyonun evlere girişi ve toplumsal değişim süreci.

Emekli Albay Coşkun Başbuğ, televizyonun Türkiye’deki evlere girişi ve beraberinde getirdiği kültürel değişimi Aksaray Kültür Merkezinde verdiği konferansta değerlendirdi. Albay Coşkun Başbuğ, özellikle 1980’li yıllarda Türkiye’de özel kanalların kurulması ve televizyonun yaygınlaşması sürecinde yaşanan değişimleri ele aldı.

Albay, o dönemde Türkiye’nin televizyonculuk alanında Amerika’ya yönelik bir bakış açısına sahip olduğunu belirtti. Ancak, evlerde televizyonun yaygınlaşması için öncelikle her eve bir televizyonun verilmesi gerektiğini savundu. Bu süreçte düzenlenen kampanyalar ve gazetelerin televizyon kampanyalarıyla ilgili yaptığı promosyonlar hakkında bilgi verdi.

Televizyonun evlere girişiyle birlikte, kültürel ve toplumsal değişimlerin yaşandığını ifade eden Albay, özellikle gençlik dizilerinin ve okul dizilerinin yaygınlaşmasıyla geleneksel değerlerin erozyona uğradığını belirtti. Okullardaki disiplinin azalması ve öğretmen-öğrenci ilişkilerindeki değişimlerin toplum üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Son olarak, Albay, Türkiye’nin yaşadığı toplumsal sıkıntıların bir kısmının bu kültürel değişim sürecinden kaynaklandığını ve bu konuda yapılması gerekenlerin üzerinde durdu. Okullardaki disiplinin yeniden sağlanması ve geleneksel değerlere dönüş için çaba harcanması gerektiğini vurguladı.
Hakan Hidayet Deniz