Tarım ve Orman Bakanlığı, üreticilere yönelik destek ödemelerini bugün itibarıyla çiftçilerin hesaplarına aktardı. Yapılan açıklamaya göre toplamda 3 milyar 91 milyon 430 bin 271 TL tutarındaki destekleme ödemesi, farklı kalemler üzerinden üreticilere sunuldu.
Destekleme ödemeleri kapsamında:
• Süt Desteği olarak 2 milyar 174 milyon 231 bin 852 TL,
• Hububat Desteği kapsamında 857 milyon 457 bin 263 TL,
• Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteği için 51 milyon 855 bin 56 TL,
• Hayvan Gen Kaynakları Desteği olarak da 7 milyon 886 bin 100 TL ödeme yapıldı.
Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, yapılan süt desteklemelerinin ve diğer tarımsal ödemelerin üreticiler adına önemli bir katkı olduğunu belirterek, desteklemeleri TC numaralarının son rakamı gözetmeksizin yapılacak. Bu desteklerin çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Üretimin sürdürülebilirliği ve kırsalda kalkınma için bu tür katkılar büyük önem taşıyor,” ifadelerini kullandı.
Destek ödemelerinin, hem üreticiye nefes aldırması hem de tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğini sağlaması bekleniyor.
Avni KURU