Namazın ardından gerçekleştirilen Siyer-i Nebi dersinde, Bedir Savaşı’nın tarihi önemi ve Müslümanlar için taşıdığı mesajlar ele alındı. Ayrıca Benî Kaynuka Yahudilerinin sürgün edilişi, günümüz olaylarıyla bağlantılı biçimde değerlendirilerek öğrencilerin tarih bilinci güçlendirildi.

Programa katılan Sultanhanı İlçe Müftüsü Selman Çiloğlu, gençlerle sohbet ederek onların sorularını yanıtladı ve İslam’ın rehberliğinde ahlaki bir yaşam sürmenin önemine değindi. Çiloğlu, “Gençlerimizin Kur’an ve sünnet ışığında yetişmesi, geleceğimiz için en büyük teminatımızdır.” ifadelerini kullandı.
Etkinlik sonunda öğrencilere çay ve simit ikramı yapıldı. Samimi bir muhabbet ortamında gerçekleşen buluşma, hem bilgi hem de kardeşlik dolu anlara sahne oldu.
Sultanhanı İlçe Müftülüğü yetkilileri, bu tür programların gençlerin dini değerlerle bağlarını güçlendirdiğini belirterek, etkinliklerin düzenli olarak sürdürüleceğini ifade etti.
Fatma Altınok

