Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sosyal Medyada Yayılan Yanlış İddialara Karşı Net Bir Yanıt: KDV Oranları Değişmeyecek!

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıklamalarıyla

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıklamalarıyla desteklenen Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yiyecek ve içecek satılan yerlerde KDV oranlarında artış olmayacağını vurguladı.

Sosyal medya platformlarında dolaşan ve kamuoyunda yanlış anlaşılmaya neden olan iddialara karşı Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi net bir açıklama yaptı. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın tebliğ taslağı hazırlayarak KDV oranlarında herhangi bir artış yapılması söz konusu olmadığını belirtmesinin ardından, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için harekete geçti.

İddiaların doğru olmadığını vurgulayan açıklamada, gıda maddelerindeki KDV oranının zaten yüzde 1 olduğu hatırlatıldı. Yeme içme sektöründe ise KDV oranının yüzde 10 olduğu belirtilirken, bazı lokanta veya kafelerin bu oran farklılığını istismar ettiği ve rekabet eşitliğini bozduğu tespit edildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın bu konudaki adımlarını ve tebliğ taslağını internet sitesinde yayınladığını ifade eden açıklamada, KDV oranlarının değişikliklerinin sadece Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılabileceği ve herhangi bir tebliğ ile yapılamayacağı da belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve yanlış anlamaların önüne geçilmesi amacıyla bu açıklamayı yaparken, vatandaşların güvenilir kaynaklardan bilgi almaları konusunda da önemli bir uyarıda bulundu. Haber Merkezi