Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sofralara gelmeden lokmalara kadar denetlendi: İşte o liste!

Tarım İl Müdürü Nejdet Demir: Sofralarımıza gelen her lokma, titizlikle kontrol ediliyor; halkımızın sağlığı için sahadayız.

Tarım İl Müdürü Nejdet Demir: Sofralarımıza gelen her lokma, titizlikle

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 12-18 Temmuz 2025 tarihleri arasında kent genelinde yürüttüğü gıda denetimlerine ilişkin haftalık faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Müdürlük ekipleri bir haftalık süreçte toplam 35 gıda işletmesinde resmi kontrol gerçekleştirdi.

Denetim faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, gıda güvenliğinin toplum sağlığı açısından en hassas başlıklardan biri olduğunu vurguladı.

Denetimler sadece kontrol değil, bir güvence sistemidir!

Müdür Demir, Halkımızın sofrasına gelen her ürünün arkasında bizim emeğimiz, denetimimiz ve sorumluluğumuz var. Vatandaşlarımız güvenle bir alışveriş yapsın istiyoruz. Bu nedenle üretimin her aşamasını yakından takip ediyoruz. Denetimler sadece kontrol değil; aynı zamanda tüketiciye verilen bir güvence, üreticiye verilen bir destektir dedi.

Denetim detayları!
12-18 Temmuz haftasında gerçekleştirilen denetimler kapsamında;
5 onaylı üretim işletmesi,
3 kayıtlı/toplu tüketim işletmesi,
14 satış ve toplu tüketim işletmesi kontrol edildi.
Ayrıca risk esaslı ve şikâyet odaklı olmak üzere farklı başlıklarda ek kontroller yapıldı.

Kayıt ve ihracat belgeleri!

Hafta boyunca belge ve sertifikalandırma işlemleri de sürdü.
17 işletmeye kayıt belgesi verildi.
9 farklı ürün için ihracat sertifikası düzenlendi.
Bu ürünlerin 8’i farklı çeşitlerde ekmek, biri ise pastacılık ürünü oldu. Yetkililer, ihracatın gıda güvenliği ve kalite standartlarının uluslararası düzeyde karşılandığını gösterdiğini belirtti.

ALO 174 Gıda Hattı etkili kullanılıyor!

Vatandaşlardan gelen şikâyet ve ihbarlar doğrultusunda da denetim faaliyetleri yürütüldü.
ALO 174 Gıda Hattı üzerinden gelen 12 başvuru değerlendirilerek yerinde kontroller yapıldı.
Bu kapsamda:
5 işletmeye idari yaptırım uygulandı,5 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
2 işletme için ise ek takip süreci başlatıldı.

Yıl genelinde binlerce işletme denetlendi!

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 2025 yılı başından bu yana sürdürdüğü gıda güvenliği çalışmaları kapsamında;
2.899 gıda işletmesi,224 yem işletmesi resmi olarak denetime tabi tutuldu.

Gıda güvenliği hepimizin ortak meselesi!

İl Müdürü Demir, açıklamasının sonunda, gıda denetimi sadece devletin değil, tüm toplumun ortak meselesidir. Vatandaşımızın duyarlılığı, üreticimizin sorumluluğu ve bizim denetim kararlılığımız bir araya gelince güvenli gıdaya ulaşmak mümkündür. Denetim ekiplerimiz gece gündüz sahada, bu bilinçle görev yapıyor. Amacımız ceza yazmak değil, doğru üretimi teşvik etmek, halkımızın sağlığını garanti altına almaktır ifadelerini kullandı.

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini duyurdu.
Hakan Hidayet Deniz 

Atatürk Bulvarı’nda seyir halindeki otomobilin elektrik aksamından çıkan yangın paniğe
Sıradaki Haber Aksaray’da seyir halindeki otomobil alev aldı!