Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şifa Turizminin Yeni Merkezi: Tuz Gölü

Tuz Gölü, gerek Türkiye’nin yüzde 60’lık tuz ihtiyacını karşılaması, gerekse ülkenin ikinci büyük gölü unvanını taşıması nedeniyle şifa turizminin merkezi haline geliyor. Tuz Gölü; Aksaray, Ankara ve Konya illerinin sınırlarını birleştirirken, havaların ısınmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Tuz Gölü, gerek Türkiye'nin

 

Türkiye’nin Tuz İhtiyacının Karşılandığı Merkez

Türkiye’nin yıllık 2 milyon ton tuz hasadıyla yüzde 60’lık tuz ihtiyacını karşılayan Tuz Gölü, ziyaretçilerine sadece ekonomik değil, sağlık açısından da büyük faydalar sunuyor. Gölde yürüyüş yapan ziyaretçilerin çoğu, doğa hobisini giderirken kimisi de tuzlu suyun şifalı özelliklerinden yararlanmak amacıyla çıplak ayakla Tuz Gölü’nde yürüyor.

Şifalı Suyun Etkisi Bölge Turizmini Nasıl Etkiliyor?

Son yıllarda “yürüme turizmi” adıyla popülerleşen Tuz Gölü, ayak mantarı, ayak kokusu ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarına iyi gelmesiyle biliniyor. Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist, eşsiz manzarayı izlemek ve şifalı olduğuna inanılan tuzlu suda yürüyebilmek için Tuz Gölü’nü ziyaret ediyor. Ziyaretçiler, gölde yürüyüş yaparken doğal güzelliklerin tadını çıkarıyor, küçük çocuklar tuzlu suda oyun oynarken aileler ise anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektiriyor.

Tuz Gölü Hakkında Ziyaretçiler Ne Düşünüyor?

Belçika’dan Kırıkkale’ye izne gelen gurbetçi Oktay Gök (53), Tuz Gölü’nü araştırdıktan sonra ziyaret etmeye karar verdiğini belirtti. Gök, “Belçika’dan geldim, bayram tatili için. Tuz Gölü’nün sağlıklı olduğunu duydum. Ayak mantarına ve ayak altlarına çok iyi geldiğini duydum. Göç kuşlarını, flamingoları duyunca hoşuma gitti. Hem onlar çok güzel hem de ülkenin tuz ihtiyacını karşılaması güzel” sözlerine yer verdi.

Tuz Gölü kıyısında yaşayan Tolga Aksoy (23) ise, “Buralıyız, kendimiz geldik burada geziyoruz. Herkese tavsiye ediyoruz, göl çok güzel bir yer, şifalı su ayak hastalıklarına iyi geliyor. Herkes gelsin, herkesi bekliyoruz. Kış aylarında su yüzeye çıktığı için pek kimse giremiyor, genelde yaz aylarında geliyorlar” ifadelerine yer verdi.

Tuz Gölü, hem doğal güzellikleri hem de sağlık açısından sunduğu faydalarla ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Özellikle yaz aylarında yoğun ziyaretçi akınına uğrayan göl, şifa turizminin önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir. Türkiye’nin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Tuz Gölü, her yaştan ziyaretçiye unutulmaz anılar sunmaya devam ediyor.

Ağustos Gerçe