Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SGK’dan borçlulara büyük şok! Hacizler geliyor..

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), borçluları ilgilendiren yeni düzenlemeleri devreye aldı. Bu yenilikler, alacak takibini hızlandırma ve etkili tahsilat sağlama amacını taşıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), borçlu milyonları ilgilendiren önemli bir düzenlemeyi yürürlüğe koydu. 6183 sayılı Kanun çerçevesinde yapılan bu yenilikler, alacakların daha hızlı takibini sağlamak ve tahsilat sürecini etkinleştirmek amacıyla hayata geçirildi. SGK tarafından yayımlanan genelge, Aksaray’ın da aralarında bulunduğu tüm illere gönderilerek uygulamaya sokuldu.

Elektronik Tebligat Zorunlu Oldu!

Yeni düzenlemede öne çıkan en önemli değişikliklerden biri, tebligat süreçlerinde yapılan yenilikler oldu. SGK, borçlulara yapılan tebligatları artık yalnızca elektronik ortamda gerçekleştirecek. Tebligatın, borçlunun elektronik adresine ulaştığı tarihten itibaren beş gün sonra yapılmış sayılacağı bu sistem, tebligatın ulaştırılmasında yaşanabilecek aksaklıklara rağmen yasal süreçlerin devam etmesini sağlayacak. Bu nedenle borçluların tebligat süreçlerini yakından takip etmeleri büyük önem taşıyor.

İhtiyati Haciz Uygulaması Başladı!

Düzenlemeler arasında dikkat çeken bir diğer yenilik ise ihtiyati haciz uygulaması. Bu kapsamda, borçlunun yurt içinde veya yurt dışında belirli bir adresinin bulunmaması ya da mal varlıklarını kaçırma riski taşıması durumunda, SGK doğrudan ihtiyati haciz başvurusunda bulunabilecek. Bu uygulama, borçluya ödeme emri tebliğ edilmeden önce malların geçici olarak el konulmasını sağlayarak, alacakların daha hızlı tahsil edilmesini amaçlıyor.

Yurt Dışındaki Borçlar da Takip Edilecek!

SGK’nın yeni düzenlemesi, yurt dışındaki borçluları da kapsam altına alıyor. Almanya, Avusturya, Belçika ve Kırgızistan gibi ülkelerle yapılan ikili sosyal güvenlik anlaşmaları çerçevesinde, bu ülkelerdeki borçların tahsili ilgili sosyal güvenlik kurumları tarafından gerçekleştirilecek. Yurt dışındaki borçların daha hızlı tahsil edilmesi için de ek önlemler alındı.

Kamu Alacaklarında Rüçhan Hakkı!

SGK’ya kamu alacaklarında rüçhan hakkı tanındı. Borçlular, teminat olarak para, banka teminat mektupları ve devlet iç borçlanma senetleri gibi varlıkları gösterebilecek. Ayrıca, cebri takip ve tahsilat süreçlerinde önemli sıkılaştırmalara gidilecek. Menkul ve gayrimenkul malların satış süreçleri, zamanaşımı ve diğer yasal süreler hızlı ve dikkatli bir şekilde takip edilecek. Haber Merkezi