Aksaray’da “sessiz katil” olarak bilinen karbonmonoksit gazı bir kez daha can almaya yaklaştı. Güzelyurt ilçesine bağlı Ihlara beldesinde yaşayan Mustafa A. ile eşi Aynur A., evlerinde yaktıkları sobadan sızan gazdan etkilenerek ölümle burun buruna geldi.
Dehşet dolu olay, akşam saatlerinde aileden uzun süre haber alamayan yakınlarının şüphelenmesiyle ortaya çıktı. Telefonlara cevap verilmemesi üzerine endişelenen aile bireyleri, zaman kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi.
İhbar üzerine sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri hızla adrese sevk edildi. Eve giren ekipler, Mustafa ve Aynur A.’nın karbonmonoksit gazına maruz kaldığını belirledi. Yaşananlar mahallede kısa süreli paniğe neden oldu.
Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından karı koca ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan kontrollerde hayati tehlikelerinin bulunmadığı, ancak tedbir amaçlı müşahede altına alındıkları öğrenildi.
Yetkililer, kış aylarında soba kullanımına karşı vatandaşları bir kez daha uyararak, baca temizliği ve yeterli havalandırmanın hayati önem taşıdığını vurguladı.
Olayla ilgili inceleme sürüyor. Celil Acar

