Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şeker Pancarı fiyatı, maalesef dedirtiyor

MİLLETVEKİLİ TURAN YALDIR, TÜRKŞEKER’İN

MİLLETVEKİLİ TURAN YALDIR, TÜRKŞEKER’İN ŞEKER PANCARI ALIM FİYATLARINA İSYAN ETTİ:
Nihayetten çok maalesef dedirtiyor
Uygulanan yanlış tarım politikalarının bu gidişle enflasyonu değil, Türk çiftçisini bitireceğini söyleyen İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, açıklanan şeker pancarı alım fiyatlarına isyan etti.

Yaldır, “Şeker pancarı alım fiyatı nihayet açıklandı. Nihayet dedirttiğinden çok maalesef dedirtiyor açıklanan bu fiyat.” dedi.
Türkşeker, 2023 şeker pancarı alım fiyatını ton başına bin 855 TL olarak açıkladı. Söz konusu fiyata kota tamamlama priminin dâhil olduğu belirtildi. Böylece geçen yıl ton başına bin 450 TL olarak açıklanan şeker pancarı alım fiyatı bu sezon yüzde 27.9 artırılarak bin 855 TL’ye yükseltildi. Şeker pancarı fiyatlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, “Bir torba şeker bin 800 TL, bir ton şeker pancarı 1855 TL.

Şeker pancarı alım fiyatı nihayet açıklandı. Nihayet dedirttiğinden çok maalesef dedirtiyor açıklanan bu fiyat.” şeklinde konuştu.

5 Ekim 2022 tarihinde mazot fiyatının 22 TL olduğunu hatırlatan Milletvekili Yaldır, 5 Ekim 2023 tarihinde mazot fiyatının 41 TL olduğuna dikkat çekti. 2022 yılı pancar fiyatının ise bin 450 TL olduğunu vurgulayan Yaldır, 2023 pancar fiyatı bin 855 TL olduğunu söyleyerek, “Artan girdi maliyetlerine ve açıklanan fiyata bakınca hükümetinin enflasyonla mücadeleyi sadece Türk çiftçisi üzerinden yapmaya çalıştığını görüyoruz. Uygulanan yanlış tarım politikaları bu gidişle enflasyonu değil, Türk çiftçisini bitirecek.” diyerek sözlerine son verdi. haber: Ağustos GERÇE