Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şehitlerimiz İçin Dualar; Aksaray Valisi, Şehit Aileleri ve Gaziler İçin Özel İftar Düzenledi!

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenlendi.

Dualar eşliğinde başlayan iftar programında Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu eşi Canan Kumbuzoğlu ile birlikte şehit aileleri ve gaziler ile sohbet ederek her zaman yanlarında olduğu mesajını verdi.

Programda konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ” Aksaray’ımızın değişik yörelerinden, köylerden, kasabalardan, mahallelerden bu davetimize icabet ettiğiniz için sizlere müteşekkirim. Allah sizden razı olsun, iyi ki varsınız, iyi ki birlikteyiz. Aslında biz her zaman birlikteyiz. Her an birlikte nefes alıp veriyoruz. Emin olayım ki şehrin valisi olarak bütün ekibimizle sizlerle gurur duyuyoruz. Aksaraylılar sizlerle gurur duyuyor, Türkiye sizlerle gurur duyuyor, iyi ki varsınız. Evet, değerli hemşehrilerim, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz, biz sizin evinizdeyiz. Sizin her türlü sorunlarınızla, isteklerinizle, yani bize ihtiyaç duyduğunuz her anda, her zaman yanınızdayız, bunu biliniz. Biz zaten sürekli sizin aranızdayız, caddelerde, sokaklarda, zaman zamanı evlerde sizleri ziyaret etmek süreciyle Allah’ın izniyle biz sizi hiç bir zaman yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Evet, valilik olarak şehit yakınları ve gazilerimizin bütün sorunlarınızda İstediğiniz anda, istediğiniz sorunlarınızı bize iletebilirsiniz, her zaman yanınızdayız. Bunun yanında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz zaten hizmette, ama en başta bizler emrinizdeyiz. Bunu bilin. Bunu istekle söylüyorum ve yürekten söylüyorum. İyi ki varsınız. Allah sizi var etsin.” dedi.

TOPRAĞA VERDİĞİMİZ YİĞİTLERİMİZ SAYESİNDE BUGÜN EMNİYET İÇİNDE İFTAR ETTİK

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Çok kıymetli şehit yakın ailelerimiz, kıymetli misafirlerimiz. Sizler sayesinde bugün iftar ettik. O toprağa verdiğimiz yiğitlerimiz sayesinde bugün burada emniyet içinde iftar ettik. Bunu biliyoruz. Milletlerin şehitleri olur. Şehidin mirası dalgalanan bayraktır. Şehidin mirası bıraktıklarının huzurlu tutumudur. Şehidin mirası minarede okunan ezandır. Onlar sayesinde diyoruz, o ibadetin huzurunu, sükununu gerekirse can vererek, kan vererek milletler huzur bulur, kimlik bulur, saadet bulur, geleceğini bulur, torunlarının, çocuklarının geleceğini. Yine hakkıdır, hakka tapan milletimin dediği gibi bu büyük Türk milleti hakka tapmaya ve hakkı olan istiklali yaşamaya devam eder. Sizlerin, her birinin ciğerleri yanıyor, ateş düştüğü yeri yakar. Bunu biliyoruz. Ama şunu da biliyoruz, biz elhamdülillah, Allah’a binlerce şükür olsun, birbirimiz için yaşayan bir milletiz. Birbirimizin dertleriyle, kaderde, kıvançta, tasada, üzüntüde, her şeyimizi birlikte yaşayan bir milletiz. Büyüklerimizin deyişiyle, ya dilde kardeş, ya yaratılışta eşiz çünkü. Biz geçmişlerimize, kaybettiklerimize, kaybettik demeyiz, onlar dünyasını değiştirdi, deriz. Biz de onların yanına gideceğiz. Orada karşılaşacağız. Efendimiz aleyhissalatü vesselam’ın bayrağı altında orada söyleşeceğiz, hasret gidereceğiz. Buna inanırız, o duyguyla yaşarız. Bizler şehitlerimizle de birlikte yaşarız. Sizlere bu mübarek akşamda bu toplantıyı gerçekleştiren Valime çok teşekkürler ediyorum. Katıldığınız için ailece böyle büyüklü küçüklü herkes geldiği için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, Ramazan’ınız mübarek olsun. Siz var olduğunuz için bu millet çok büyük bir millet.” ifadelerini kullandı.

BU BAYRAĞIN GÖLGESİNDE HUZUR VE GÜVEN İÇERİSİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı iftar programında yaptığı konuşmasında,
“Öncelikle şeref nişanesini taşıdığınız oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz olan, çocuklarınız olan şehitlerimizin sayesinde huzur ve güven içerisinde şu anda iftarımızı açtık. Allah onlardan gani gani razı olsun. Bilinen Türk’ün 10 bin yıllık tarihinde 109 yıl önce bugün Conkbayırı’nda Çanakkale’de Türk’ün gücünü bütün dünyaya gösteren, onların evlatları olmaktan, onların torunları olmaktan gurur duyuyoruz. Hep birlikte bizler var oldukça inşallah bu bayrağın gölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Allah tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları kabul etsin.” dedi.
Programa, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı İrfan Çıtak, MHP Aksaray İl Başkanı Burhanettin Karataş, il müdürleri şehit yakınları ve gaziler katıldı. Haber; Hakan Hidayet Deniz