Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Satılamayan Kurbanlıkları ESK Satın Alacak;İşte detaylar!

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu; Kurban pazarlarında satılamayan hayvanlar, Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından karkas et olarak satın alınacak. Üreticiler, en geç 3 iş günü içinde ödemelerini alabilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı

Kurban bayramında hayvanlarını satmak için pazara getiren üreticilerin satamadığı kurbanlıklar, ESK tarafından belirlenecek tarifeler üzerinden alınacak. Üreticilerin maliyetlerini düşürmek amacıyla yapılan bu düzenleme, hayvanların bulundukları yerlerde en yakın kesimhanede kesilerek gerçekleşecek. Üreticilerin, 20-28 Haziran tarihleri arasında en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine başvurmaları gerekecek.

Başvuru Koşulları ve Detaylar;

Başvuru Süresi:20-28 Haziran!
Başvuru Yerleri:ESK Kombina Müdürlükleri
Gerekli Belgeler:Hayvan kimlik bilgileri, Tarım ve Orman Müdürlüklerince verilen sevk raporları, pazar yeri giriş ve kira belgesi

ESK tarafından yapılan açıklamada, hayvan sahiplerinin gerekli belgelerle başvurmaları halinde, hayvanlarının karkas et olarak satın alınacağı belirtildi. Kontroller, TÜRKVET sistemi üzerinden yapılacak ve belirlenen fiyatlar üzerinden ödeme yapılacak.

Karkas Et Fiyatları (TL/Kg)

Tosun (Yerli) 280 – 320, Tosun (İthal) 280 -285, Düve 270 – 305, İnek 260 – 295, Koyun 250 -280
ve Keçi 140 -170  TL

Bu düzenleme ile üreticilerin satamadıkları hayvanlar ekonomik bir kayba uğramadan değerlendirilecek ve kurban pazarlarındaki yoğunluk kontrol altına alınmış olacak. Ağustos Gerçe