Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlık Bakanlığı 36 Bin personel alımı için başvurular başlıyor

Sağlık Bakanlığı’nın 36 bin sözleşmeli personel alımıyla ilgili sürecin detayları merakla bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı'nın 36 bin

Geçtiğimiz Nisan ayında Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla duyurulan alım süreci, sağlık çalışanları tarafından yakından takip ediliyor. Peki, başvurular ne zaman başlayacak ve şartlar neler?

Başvurular henüz başlamadı

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın personel alımı başvuruları henüz başlamadı. Başvuruların Temmuz veya Ağustos aylarında başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde detaylar haberlerimizde yer alacak.

Kadro ve Branş Dağılımı

Cumhurbaşkanı kararı doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı bünyesine alınacak 36 bin sözleşmeli personelin kadro ve branş dağılımı da belirlendi. Buna göre, 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip istihdam edilecek.

İstihdam edilecek personelden 1’i acil sağlık hizmetlerinde, 7’si ilçe sağlık müdürlüğü/toplum sağlığı merkezlerinde, 8’i sağlık evlerinde, 35 bin 984’ü ise yataklı tedavi birimlerinde görev yapacak.

Screenshot

Atamalar yıl sonuna kadar tamamlanacak

Sağlık Bakanlığı, personel alımlarının yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedefliyor. Başvuru sürecinin başlamasıyla birlikte, adaylar yerleştirme işlemleri için ÖSYM takvimini takip edecekler. Resmi açıklama geldiğinde tüm detayları yine buradan takip edebilirsiniz.
haber Merkezi

Hamit Özkök, borsa başkanı olma
Sıradaki Haber Borsa Başkanı Özkök net konuştu; Bu şehirde göreve gel diye kimse kimseye yalvarmadı!