Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlık Bakanlığı 36 Bin sağlık personeli alacak; Alımlar ne zaman başlıyor?

Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alımı geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Süreci yakından takip eden sağlık çalışanları “Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alımı ne zaman?”sorusuna yanıt arıyor.

Sağlık Bakanlığı 36 bin

Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru ekranı 2024: Sağlık Bakanlığı personel alımı başladı mı, nasıl başvurulur?
Sağlık Bakanlığı personel alımı için adaylar ÖSYM takvimine odaklandı. Peki, Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alımı ne zaman, şartlar neler?

SAĞLIK BAKANLIĞI 36 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI SON DURUM

Nisan ayında 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdamına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Buna göre, yıl sonuna kadar uygulanmak üzere, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri yeniden belirlendi.
Ancak Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları henüz başlamadı. Başvuruların önümüzdeki ağustos ayında başlaması ön görülüyor. Konuyla ilgili açıklama geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.
SAĞLIK BAKANLIĞI 36 BİN PERSONEL ALIMI KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI

Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek.

İstihdam edilecek personelden 1’i acil sağlık hizmetlerinde, 7’si ilçe sağlık müdürlüğü/ toplum sağlığı merkezlerinde, 8’i sağlık evlerinde, 35 bin 984’ü ise yataklı tedavi birimlerinde görev alacak. Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro ve branş dağılımı şöyle olacak.

Screenshot

ATAMALAR NE ZAMAN?

36 bin sağlık personeli alımının yıl sonuna kadar yapılması bekleniyor. Başvuru sürecinin ardından yerleştirme işlemi gerçekleşecek. Ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.
Haber Merkezi

Aksaray Ortaköy ilçesi Sarıkaraman köyünden
Sıradaki Haber Fransa’da yaşayan Aksaraylı gurbetçi hayatını kaybetti!