Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rektör Şahin “Üniversiteler Arası İş Birlikleri Gelişimi Hızlandırır”

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, farklı yükseköğretim kurumlarının iş birliğinin hem toplumsal hem de bilimsel çalışmaların niteliğini arttıran en temel unsurlardan birisi olduğunu söyledi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ASÜ Rektörü Şahin’e nezaket ziyaretinde bulundu. Yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırma ödevlerinin yanı sıra toplumsal karşılığı olan sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler üretme gibi sorumluluklarının da olduğuna dikkat çeken ASÜ Rektörü, bu noktada iş birliklerinin kıymetli bir yerde durduğuna işaret etti. Yükseköğretim kurumları arasındaki iş birliklerinin birkaç açıdan önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Şahin, “Kaynakların ve teknolojik imkânların verimli kullanımı, yeni bilimsel projelerin üretimi, kültür transferi, toplumsal kaynaşma… Tüm bunlar nitelikli iş birliği ortamlarının sağlanmasıyla mümkün olabilir. Öteden beri ASÜ olarak iş birliği ve ortak akıl eksenli işler yürütme konusunda samimiyetle çalışıyoruz. Bu ziyaretin, Kastamonu Üniversitesi ile de yeni iş birlikleri geliştirmek adına önemli olduğu kanaatindeyiz” dedi. Şahin, ziyareti münasebetiyle Prof. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkür etti.

Plaket takdimlerinin ardından Rektör Şahin ve Rektör Topal ASÜ kampüsünü gezdi ve yapılabilecek çalışmaları istişare etti.

Haber Bülteni