Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Prim ve yaş indirimi müjdelendi! SGK erken emeklilik tablosunu güncelledi

Erken emeklilik son dakika. SGK az önce duyurdu. Prim ve yaş tablosu sıfırdan güncellendi. İşte detaylar…

Erken emeklilik son dakika.

SGK’dan erken emeklilik için yepyeni açıklama geldi. Erken emeklilik hayali kuranlar için prim ve yaş tablosu sıfırdan güncellendi. Kısmi emeklilik düzenlemesi ile birlikte milyonlarca vatandaş erken emeklilik için hak kazanacak. SGK yeni yaş ve prim tablosunu da duyurdu. İşte milyonlara müjdeli haberin detayları…

Dünya genelinde sosyal güvenlik sistemleri, erken emeklilik fırsatları sunarak vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Türkiye’de de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), belirli bir prim ödeme süresi sonrasında erken emeklilik imkanı sunuyor. Özellikle, 10 yıl sigortalılık süresi tamamlanmış vatandaşlar için bu fırsat, genç yaşlarda iş hayatına başlayanlar için büyük bir avantaj sağlıyor.

ERKEN EMEKLİLİKTE YENİ DÜZENLEMELER

SGK, eksik primi olan sigortalılara kısmi emeklilik imkanı sunuyor. Bu sistem, 3600 gün (yaklaşık 10 yıl) prim ödeyen, 15 yıl sigortalılık süresi olan ve yaş şartını tamamlayan kişilere uygulanıyor. Bu durumda kadınlar için 58, erkekler için 60 yaş şartı aranıyor.
KISMİ EMEKLİLİK DETAYLARI

3600 Gün Prim ile Emeklilik:

2002-2005 arası: Erkekler için 56, kadınlar için 52 yaş

2005-2008 arası: Erkekler için 57, kadınlar için 54 yaş

2008-2011 arası: Erkekler için 58, kadınlar için 56 yaş

2011-2014 arası: Erkekler için 59, kadınlar için 58 yaş

2014 sonrası: Erkekler ve kadınlar için 60 yaş

BAĞ-KUR KISMİ EMEKLİLİK

Bağ-Kur kısmi emeklilikte, 5400 gün (15 yıl) prim ödeme yeterli oluyor. Bu sistemde de yaş sınırlaması bulunuyor ve 1 Ekim 1999 sonrasında emekliliğe 2 yıldan az kalanlar için erkekler 55 yaşında, kadınlar 50 yaşında emekli olabiliyor.

YAŞA ULAŞMIŞ AMA PRİM EKSİĞİ OLANLAR

Belli bir yaşa ulaşmış ancak gereken prim gün sayısını tamamlayamamış vatandaşlar için, yaş şartını karşılasalar bile prim eksiği nedeniyle emeklilik haklarından yararlanamıyorlar. Bu grup için, prim günlerini 3600’e tamamlama imkanı sunulması talep ediliyor.

Bu düzenlemeler, vatandaşların emeklilik planlamalarında önemli bir rol oynamakta ve özellikle erken emeklilik düşünenler için çeşitli seçenekler sunmaktadır. Erken emeklilik, yaşam standartlarını yükseltme ve daha dinç bir yaşam sürdürme imkanı tanıyan önemli bir sosyal güvenlik avantajıdır.
Haber Merkezi

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer,
Sıradaki Haber Aksaray’da sabahın ilk ışıkları: Başkanın Dinçer’in sıcak çorba ikramıyla aydınlanıyor!