Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Polisin Araç sahibi kim? Sorusuna telefon uzatarak yanıt verdi!

Aksaray’da gece denetiminde ehliyetsiz araç kullanan bir genç, polisin “Araç sahibi kim?” sorusuna telefon uzatarak yanıt verdi. Uzun süre dil dökmesine rağmen cezadan kurtulamayan sürücüye ve araç sahibine toplamda 25 bin 954 TL ceza kesildi.

Aksaray'da gece denetiminde ehliyetsiz

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Şubesi ekipleri, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla 24 saat kesintisiz denetimlerini sürdürüyor.

Gece saatlerinde yapılan denetimlerde, şüphe üzerine 68 BC 728 plakalı bir otomobil durduruldu. Araç sürücüsü Y.E.K.’nin (22) tedirgin hareketlerinden şüphelenen trafik polisi, önce alkol muayenesi yaptı, ardından ehliyet ve ruhsat kontrolüne geçti. Kontrollerde, genç sürücünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.

İşlemler için polis otosuna alınan Y.E.K., ceza yememek için polis memurlarına uzun süre dil döktü. Polisin “Araç sahibi kim?” sorusuna bir süre yanıt vermeyen ehliyetsiz sürücü, cep telefonu ile aradığı yakınıyla polis memurunu görüştürmek istedi. Ancak polis memuru bu teklifi reddetti. Cezadan kurtulamayacağını anlayan Y.E.K., olay yerine teyzesini çağırdı.

Ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı Y.E.K.’ye 12 bin 977 TL ceza kesilirken, araç ruhsat sahibine de ehliyetsiz kişiye araç vermekten aynı miktarda ceza kesildi. Toplamda 25 bin 954 TL para cezası kesilen araç, olay yerine gelen sürücünün teyzesine teslim edildi.

Bu olay, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kararlılıkla sürdürdüğü denetimlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Halkın güvenliğini sağlamak için 24 saat görev başında olan ekipler, kurallara uymayan sürücülere göz açtırmıyor. Ağustos Gerçe