Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Yaldır; “Tarım ve hayvancılık desteklenmelidir”

Aksaray İyi Parti Milletvekili

Aksaray İyi Parti Milletvekili Turan Yaldır, Türkiye Büyük Millet Meclisinde tarım yönelik konuşma yaptı. Sözlerinde kırsal bölgede yaşayan ve üretime katkı sağlayan vatandaşların kente göç etmemelerini teşvik etmemek için olanaklarının iyileştirilmesi gerektiğinde vurgusunda bulunan Milletvekili Yaldır, “Köyden kente göçü önlemenin yolu tarımı desteklemekten geçer” dedi.

Türkiye’de çiftçilerin ve tarım üreticilerinin elverişli koşullarda üretim faaliyetlerini yapamadığı hususunda önemli noktalara değinen Milletvekili Turan Yaldır, çiftçilerin ve üreticilerin sorunlarını TBMM kürsüsünden bir kez daha duyurdu. Üreticilerin kırsal bölgedeki faaliyetlerinin desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Milletvekili Yaldır, tarım ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğinin bir kez daha altını çizdi.

Aksaray İyi Parti Milletvekili Turan Yaldır TBMM kürsüsünden yaptığı konuşma kapsamında “Kırsalda yaşayan nüfusumuzun oranı yüzde 7’nin altına düşmüştür. Bu hızlı evrilme tarım ve hayvancılığın sonu olabilir. Köyden kente göçü engellemenin en önemli yolu tarım ve hayvancılığın desteklenmesidir. Kırsalda yaşayan ve gerçek üretici olan vatandaşlarımızın kırsalı terk etmemelerini özendiren vergide indirim, muafiyet, emeklilik gibi sosyal güvenceler acilen verilmelidir. İnanıyorum ki tarıma kazandırılacak atıl durumdaki arazilerimiz o yörede yaşayan insanımızın büyük gayretleri neticesinde tarım ve hayvancılığa çağ atlatacaktır. Yurt dışından canlı hayvan, kırmızı et ve hububat ithalatının önüne ancak bu tür üretim projeleri ile geçilebilir” ifadelerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe