Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Meteoroloji Aksaray’ı uyardı; Sabah saatlerine dikkat!

Aksaray’da hava ısınacak mı, don riski sürecek mi? Meteoroloji, sıcaklık artışına rağmen sabah ve gece saatleri için buzlanma ve sis uyarısı yaptı.

Aksaray’da hava ısınacak mı, don riski sürecek mi? Meteoroloji, sıcaklık

Aksaray’da hava sıcaklıkları artıyor ancak risk tamamen ortadan kalkmıyor. Konya 8. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Aksaray ve il genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceğini, sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don, pus ve sis beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji tahminlerine göre hava sıcaklığının 6 ila 8 derece artarak mevsim normallerinin üzerine çıkması öngörülüyor. Buna rağmen özellikle gece ile erken saatlerde oluşabilecek don ve buzlanmanın ulaşımı olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan değerlendirmede yetkililer, “Sıcaklıklar yükselse de sabah ve gece saatlerinde yer yer don ve sis görülebilir. Sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekiyor” uyarısında bulundu.

Rüzgârın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. İlçe bazlı tahminlere göre Aksaray’da hava parçalı ve az bulutlu, sıcaklık 6 derece olacak. Ağaçören’de 1, Eskil’de 5, Gülağaç’ta 3, Güzelyurt’ta 2, Ortaköy’de 3, Sarıyahşi’de 3 ve Sultanhanı’nda 5 derece tahmin ediliyor.

Yetkililer, özellikle sabah saatlerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini hatırlattı. Haber Merkezi