Libya merkezli Housing and Infrastructure Board (HIB) heyeti, bugün Aksaray’da faaliyet gösteren Kuzeyboru fabrikasını ziyaret ederek altyapı projelerinde kullanılacak ürünleri yerinde inceledi. Ziyaret kapsamında heyet, fabrikanın üretim kapasitesi, kalite standartları ve mühendislik altyapısı hakkında detaylı bilgi aldı.

Program çerçevesinde HIB yetkilileri, Kuzeyboru’nun HDPE, koruge ve PP-R üretim hatlarını gezerek üretim süreçlerini sahada gözlemledi. Heyet, üretim aşamalarının yanı sıra firmanın AR-GE merkezinde yürütülen çalışmalar ve akredite laboratuvarlarda gerçekleştirilen test süreçlerini de teknik açıdan değerlendirdi.

Yetkililer, ziyaretin uluslararası projelerde yer alabilmek adına kritik öneme sahip olan “tedarikçi onayı” sürecinin önemli bir adımı olduğunu vurguladı. Heyet üyeleri, üretim teknolojisi, kalite kontrol mekanizmaları ve mühendislik altyapısına ilişkin kapsamlı incelemelerde bulunarak detaylı raporlama sürecine geçileceğini ifade etti.

Kuzeyboru yetkilileri ise uluslararası iş birliklerini artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Yüksek üretim kapasitemiz, güçlü mühendislik altyapımız ve kalite standartlarımızla global projelerde güvenilir çözüm ortağı olmaya devam ediyoruz. Bu tür ziyaretler, hem firmamız hem de Türkiye’nin üretim gücü açısından büyük önem taşıyor” açıklamasında bulundu.

Son yıllarda altyapı projelerinde yerli üretimin öneminin arttığına dikkat çekilirken, bu tür temasların Türkiye’nin sanayi gücünü uluslararası arenada daha görünür hale getirdiği değerlendiriliyor. Ziyaretin ardından tedarikçi onay sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Kuzeyboru’nun Libya’daki büyük ölçekli projelerde yer alması bekleniyor.
Muhammet KÜÇÜKER

