Aksaray merkeze bağlı Koçpınar köyünde meydana gelen kuyu faciasında 3 kişi hayatını kaybederken, kuyudan ağır yaralı olarak çıkarılan İsmail Yeşildal yaşanan korku dolu anları anlattı.
17 Mayıs 2026 günü saat 16.30 sıralarında meydana gelen olayda Mehmet Yeşildal (30), Recep Yeşildal (45) ve Murat Yeşildal yaşamını yitirdi, İsmail Yeşildal ise AFAD ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
Facianın, bahçede kullanılan su kuyusundaki dinamoyu kontrol etmek için kuyuya inilmesiyle başladığı öğrenildi. İsmail Yeşildal, “Mehmet dinamoyu kontrol etmeye girdi. Mehmet’in arkasından ben indim. Diğerlerinin indiğinden haberim olmadı” dedi.
Kuyuda gaz kokusu olmadığını belirten Yeşildal, “Koku yoktu zaten. Sadece oksijen yetersizdi” ifadelerini kullandı. İlk anda kuyuda yalnızca Mehmet Yeşildal’ı gördüğünü söyleyen Yeşildal, “Aşağıda bir kişi vardı, o da canlıydı. Mehmet abi de canlıydı” diye konuştu.
Yaşadığı anların büyük bölümünü hatırlamadığını ifade eden Yeşildal, “AFAD çıkardı beni. Yelek giydirmeye çalıştığımı hatırlıyorum ama her şey bulanık” dedi.
Edinilen bilgiye göre olay, Koçpınar köyünde bir bahçede bulunan ve sulama amacıyla kullanılan su kuyusunda yaşandı. Ailenin kuyuyu her yıl temizlediği, olay günü ise suyu tahliye eden dinamoda yaşanan arıza nedeniyle kuyuya inildiği öğrenildi.
İhbar üzerine olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Uzun süren çalışmalar sonucu İsmail Yeşildal ağır yaralı olarak kuyudan çıkarılırken, Mehmet Yeşildal, Recep Yeşildal ve Murat Yeşildal’ın hayatını kaybettiği belirlendi.
Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, kuyuda oksijen yetersizliği ve zehirli gaz ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze namazında göz yaşları sel olurken hayatını kaybedenler dualar eşliğinde Koçpınar mezarlığına defnedildi. Ağustos Gerçe

