Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kurban Bayramı İzni Uzatıldı: Yargıda Süreler Değişmiyor!

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Kurban Bayramı tatiline 20 ve 21 Haziran 2024 tarihleri de eklenerek idari izin ilan edildi. Ancak, bu günler yargı sürelerini uzatmayacak.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Kurban Bayramı

Kurban Bayramı Tatili Uzatıldı: İdari İzin Günleri Yargı Sürelerini Etkilemeyecek

Kurban Bayramı tatili bu yıl 15 Haziran’da başlayıp 19 Haziran’da sona erecek. Ancak Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararla, tatil süresi iki gün daha uzatılarak 20 ve 21 Haziran tarihleri de idari izin olarak ilan edildi.

Aksaray Barosu tarafından yapılan açıklamada, resmi tatil günlerinin HMK’nin 93. maddesi ile düzenlendiği ve idari izin günlerinin bu kapsamda yer almadığı belirtildi. Bu durumun yargı süreçlerini etkilemeyeceği, yani adli ve idari yargıda sürelerin uzamayacağı ifade edildi.

Baro, açıklamasında tüm meslektaşlarına ve yurttaşlara iyi bayramlar dileyerek, adli işlemlerle ilgili olarak idari izin günlerinde herhangi bir aksama yaşanmayacağını hatırlattı.

Bu karar, özellikle tatil süresini uzatmayı planlayan kamu çalışanları için sevindirici bir haber olurken, adli işlemlerin zamanında tamamlanması için de önemli bir bilgi niteliği taşıyor. Fatma Altınok