Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kaydını yenilemeyenlere bir fırsat; Başvuru süreleri uzatıldı!

Yoğun talep üzerine hac ön kayıt işlemleri için son başvuru tarihi 27 Eylül 2024’e kadar uzatıldı. Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden başvurularını kolayca yapabilecekler.

Yoğun talep üzerine hac

2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme süresi uzatıldı

Yoğun talep üzerine hac ön kayıt işlemleri için son başvuru tarihi 27 Eylül 2024’e kadar uzatıldı. Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden başvurularını kolayca yapabilecekler.

2025 yılında hac ibadetini yerine getirmek isteyenler için hac ön kayıt ve kayıt yenileme süresi, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 27 Eylül 2024 tarihine kadar uzatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, hac yolculuğuna hazırlanmak isteyen adayların işlemlerini *e-Devlet* üzerinden gerçekleştirebileceklerini belirtti. Uzatma kararı, özellikle başvuru sürecini son güne bırakan veya teknik aksaklıklar nedeniyle işlem yapamayan vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla alındı.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2025 hac döneminde kutsal topraklara gitmek isteyenlerin ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirebilecekleri duyuruldu. Sisteme ilk kez kayıt yaptıracak vatandaşlar için ön kayıt, daha önce başvuruda bulunmuş ve kayıtlarını yenilemek isteyenler için ise kayıt yenileme işlemleri yapılabilecek. Vatandaşların başvurularını son güne bırakmamaları konusunda uyarıda bulunan yetkililer, yoğunluk nedeniyle sistemde yaşanabilecek gecikmelerin önüne geçilmesi için işlemlerin erkenden tamamlanması gerektiğini ifade etti.

SON TARİHE DİKKAT!

27 Eylül 2024 tarihine kadar hac kayıt işlemlerini tamamlamayan vatandaşlar, 2025 hac döneminde başvuru hakkını kaybedecek. Kayıt işlemlerini tamamlayan adaylar ise daha sonra kura çekimi ile kesin hac yolculuğuna katılmaya hak kazanacak. Kura sonucu hac ibadetini yapma hakkı kazanan adaylar, hac sürecine ilişkin diğer hazırlık ve eğitim programlarına katılacaklar.

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac kayıt süreciyle ilgili tüm gelişmelerin Diyanet’in resmi internet sitesi ve e-Devlet platformu üzerinden takip edilebileceğini belirtti.

*Avni KURU

Aksaray Belediyesi, 29 Eylül Pazar
Sıradaki Haber Aksaray Belediyesi’nden çocuk şenliği: Eğlence dolu bir gün!