Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İş arayanlar dikkat! Aksaray’da 50 kişi devlet kapısında işe alınacak!

İŞKUR ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen İşgücü Uyum Programı (İUP), Aksaray’da 50 kişilik kontenjanla işsizlere iş gücü piyasasına katılma fırsatı sunacak. Noter kurası 15 Ekim’de yapılacak.

İŞKUR ve Gençlik ve

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen İşgücü Uyum Programı (İUP), 81 ilde başlatıldı. Aksaray’da düzenlenecek programda toplam 50 kişi yer alacak. Program, 21 Ekim 2024’te başlayıp, 27 Haziran 2025 tarihine kadar devam edecek.

İŞKUR Aksaray İl Müdürü Mahmut Akkuş, yaptığı açıklamada, programın özellikle özel politika gerektiren grupların (kadınlar, engelliler, eski hükümlüler vb.) iş gücü piyasasına katılımını teşvik etmek amacıyla hayata geçirildiğini belirtti. Program, katılımcılara bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırarak istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedefliyor.

Noter Kurası 15 Ekim’de;
Program için asıl katılımcılar, 15 Ekim 2024’te Aksaray Gençlik Merkezi’nde noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek. Kura, saat 10.30’da başlayacak ve başvuran adaylar da izleyici olarak katılabilecek. Sonuçlar, ilgili kurumların duyuru panoları ve sosyal medya hesaplarında ilan edilecek.

Başvurular 7-11 Ekim Tarihleri Arasında;
Başvuru yapmak isteyenler, 7-11 Ekim 2024 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlükleri, e-Devlet, İŞKUR e-şube veya ALO-170 hattı üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Program, haftalık 22,5 saat çalışmayı öngörüyor ve katılımcılar program sırasında başka bir işte çalışabilecek.

Başvuru yapacakların İŞKUR’a kayıtlı olması, son bir aydır sigortalı çalışmamış ve emekli olmamış olması şart. Ayrıca, hane gelirinin belirli bir seviyeyi aşmaması gerekiyor. Hakan Hidayet Deniz