Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İl Başkanı Aktürk; “Büyük Türkiye hedefine hızla ulaşacağız”

AK Parti Aksaray İl

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğünün 2023 yılı Kasım ayında iş sahibi olan kişilerin verilerine yönelik açıklamada bulundu. Aksaray’da İŞKUR İl Müdürlüğü Kasım ayı verilerinden 6 bin 516 kişi iş sahibi oldu.

“Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Tarafından 2023 Yılında Kasım Ayı İtibarıyla Toplamda 6.516 Kişi İşe Yerleşmiştir”

Aksaray ilinin gelişimi ve büyümesi adına yoğun çalışmalar yapan Aksaraylı AK Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy halkın sesine karşılık vermek için çalışmalarını yürütüyor. İl Başkanı Aktürk İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Kasım ayı verilerine yönelik yaptığı açıklamasında; “Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılında Kasım ayı itibarıyla 4.494 erkek, 2.022 kadın olmak üzere toplamda 6.516 kişi işe yerleşmiştir. Sanayi Sektöründe 3.733, Hizmet Sektöründe 2.235, İnşaat Sektöründe 429 ve Tarım Sektöründe 119 kişi istihdam edilmiştir” dedi.

“İşsizlik Ödeneği Alan 292 Vatandaşımız İşe Yerleştirilerek, İşsizlik Ödeneği Yardımı Kesilmiş Ve İstihdamları Sağlanmıştır”

Türkiye’de sosyal yardım yararlanıcılarının istihdamında Aksaray ilinin 9. sırada olduğu vurgulayan İl Başkanı Aktürk;  “Kayıtlı işsiz sayısı yılın aynı dönemine göre Kasım ayında % 17,5 azalarak 15.421’den 12.722 kişiye düşmüştür. 24.536 kişiye İş ve Meslek Danışmanları tarafından bireysel danışmanlık gerçekleşmiştir. Sosyal yardım alan 224 vatandaşımız işe yerleşmiş olup sosyal yardımları kesilerek, istihdama katılmıştır. Türkiye genelinde nüfusa oranla sosyal yardım yararlanıcılarının istihdamında ilimiz 9.sıradadır. İşsizlik ödeneği alan 292 vatandaşımız işe yerleştirilerek, işsizlik ödeneği yardımı kesilmiş ve istihdamları sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

İl Başkanı Aktürk sözlerinin devamında ise; “4.537 iş yeri ziyaret edilerek İŞKUR teşvik ve destekleri anlatılmış, işverenlerimiz kurum hizmetlerinden faydalandırılmıştır. Son dönemde 276 engelli ve eski hükümlü vatandaşımıza 150.000 TL’ye kadar kendiişlerini kurmaları amacıyla hibe desteği sağlanmıştır. Lisede eğitim gören 6.548 öğrencimize meslek danışmanlığı ve iş kulübü eğitimleri gerçekleştirilmiştir. Lisede eğitim gören 1.764 öğrencimize Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası markalarla teknik gezi gerçekleştirilmiştir” dedi

“Millet Olarak Omuz Omuza Verirsek Aşamayacağımız Bir Engel Yok”

Millet olarak omuz omuza verirsek aşamayacağımız bir engel yok diyen İl Başkanı Aktürk; “Birlik ve beraberlik içerisinde tüm sorunların üstesinden geleceklerini vurgulayan çizen Başkan Aktürk, “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Aksaray’da istihdam ve üretim ekonomisinin önünü açan gelişmeleri şehrimize kazandırmak adına gece gündüz demeden çalışan Aksaray Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy’a ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bizler biliyoruz ki; Millet olarak omuz omuza verirsek aşamayacağımız bir engel yok. Bu bilinçle ve kararlılıkla; bir olarak, iri olarak, diri olarak mücadelemizi sürdüreceğiz ve yarınlarda Büyük Türkiye hedefine hızla ulaşacağız” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Haber: Fatma Altınok