Yaklaşık 14 kilometrelik yürüyüş parkuruna sahip Ihlara Vadisi, Melendiz Çayı’nın kıyısında uzanan yemyeşil bitki örtüsü, sararmış yaprakları ve tarihi dokusuyla ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunuyor. Sonbahar mevsimiyle birlikte bölge, hem fotoğraf tutkunlarının hem de doğaseverlerin uğrak noktası haline geldi.
Vadide yer alan kayadan oyma kiliseler, Bizans döneminden günümüze ulaşan freskleriyle tarih meraklılarını cezbediyor. Melendiz’in huzur veren sesi eşliğinde yapılan yürüyüşler, ziyaretçilere hem kültürel hem de doğal bir keşif imkânı sağlıyor.
Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ihlara Vadisi’nin dört mevsim ayrı güzellikler sunduğunu vurgulayarak, özellikle sonbaharda vadinin renk cümbüşü içinde görülmeye değer bir manzaraya dönüştüğünü belirtti. Aksaray Valiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yürütülen tanıtım çalışmaları, bölgenin turizm potansiyelini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.
Ağustos Gerçe

