Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hayat Kurtaran Beceriler: AFAD Gönüllülerine İlk Yardım Eğitimi Verildi!

AFAD Gönüllülük Eğitimleri çerçevesinde, uzaktan teorik eğitimler ve saha eğitimlerini tamamlayan AFAD Gönüllülerine, İlk Yardım Eğitmenleri tarafından “sertifikalı İlk Yardım eğitimi” verildi.

AFAD Gönüllülük Eğitimleri çerçevesinde,

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), gönüllülük esasıyla çalışan kişilere yönelik eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, AFAD Gönüllülük Eğitimleri’nde, uzaktan teorik eğitimler ve saha eğitimlerini başarıyla tamamlayan gönüllülere, önemli bir eğitim daha verildi.

İlk Yardım Eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen “sertifikalı İlk Yardım eğitimi”, AFAD Gönüllülerine temel ilk yardım becerilerini kazandırmayı amaçlıyor. Eğitim, acil durum ve afet anlarında doğru müdahalelerin yapılabilmesi için gerekli bilgi ve pratikleri içeriyor.

Katılımcılar, eğitim sürecinde yaşanabilecek çeşitli senaryolar üzerinde çalışarak, pratik deneyim kazandılar. Acil durumlarda hayat kurtarıcı nitelikte olan ilk yardım uygulamaları, teorik bilgilerle birleştirilerek, katılımcıların etkin bir şekilde öğrenmeleri sağlandı.

AFAD Gönüllülük Eğitimleri’nin bir parçası olan bu eğitim programı, toplumda acil durumlara müdahale yeteneğini artırmayı hedefliyor. Katılımcılar, edindikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamlarında da kullanarak, çevrelerindeki kişilere yardımcı olma potansiyeline sahip oluyorlar. Avni Kuru