Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gurbetçi Zihinsel Engelli Kadir Can’ın Polislik Hayali Gerçek Oldu!

Almanya’nın Frankenthal şehrinde doğup büyüyen zihinsel engelli Kadir Can Acar için hayalleri gerçeğe dönüştü. 24 yaşındaki Kadir Can, Türkiye ziyareti sırasında memleketi Aksaray’daki dede ocağını ziyaret ederken, polislik mesleği hayalini yaşadı.

Almanya'nın Frankenthal şehrinde doğup

Kadir Can, genç yaşından beri Almanya’da ailesiyle birlikte yaşarken, televizyonda izlediği polisiye dizilerle büyüdü ve her zaman bir polis olma hayali taşıdı. Türkiye’ye tatil için geldiğinde, ailesi Eskil İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak Kadir Can’ın polislik tutkusunu paylaştı. Emniyet ekipleri, bu isteği kayıtsız bırakmadı.

Eskil İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Mehmet Dalmış, Kadir Can’ın özel bir misafirleri olduklarını belirterek, onun polislik hayalini gerçekleştirmek için harekete geçtiklerini söyledi. Kıyafetlerini temin ettikten sonra Kadir Can’ı emniyet içinde gezdirdiklerini ve trafik devriyesine çıkardıklarını belirten Dalmış, “Kadir Can’ın bir gün olsun polislik mesleğini yaşaması için elimizden geleni yaptık. Onun mutluluğunu görmek bizim için büyük bir gurur kaynağı” dedi.

Kadir Can’ın ziyareti sırasında Almanya’dan getirdiği çikolata ile emniyet personelini mutlu ettiğini de belirten Dalmış, Kadir Can’ı her zaman memnuniyetle ağırlayacaklarını ve birlikte görev yapacaklarını ifade etti.

Kadir Can’ın polislik hayalini bir gün de olsa gerçekleştirmesi, ailesi ve emniyet mensupları arasında duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kadir Can’ın memleket ziyareti, onun için unutulmaz bir deneyim olarak kalacak.

Ağustos Gerçe