Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gençlerin merakla beklediği o an geldi; Ulusal staj programı başvuruları başladı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından her yıl düzenli olarak hayata geçirilen ulusal staj programı 2024 yılı adayları için başvurularını açtı.

Aksaray Üniversitesi, Ulusal Staj Programı için başvuruların başladığını duyurdu. Program kapsamında üniversite öğrencilerinin Türkiye’nin farklı noktalarında, staj deneyimi yaşaması amaçlanıyor. Gençlerin, fırsat eşitliği çerçevesinde eğitim-öğretim hayatlarını devam ettirebilmeleri için başlatılan ulusal staj programının esas amacı; program aracılığıyla gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, kariyer olanaklarına erişimde fırsat eşitliğinin desteklenmesi, staj imkânının zorunlu staj gerektiren teknik bölümlerle sınırlı kalmayıp tüm bölümlere yaygınlaştırılması olarak belirtiliyor.

Ulusal staj programına başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler için 2 aşama bulunuyor. Başvurunun ilk aşaması e-Devlet üzerinden gelen bilgilerin onaylanması olurken, ikinci aşama ise Kariyer Kapısı platformu üzerinde bulunan soru formunun doldurulması oluyor. 2024 Ulusal Staj Programının başvuru aşamaları ile ilgili detaylı bilgi almak için görselde yer alan adımlar takip edilebileceği https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ulusalstajprogrami adresi üzerinden de bilgi almak mümkün.

Haber: Ağustos Gerçe