Kurul üyeleri, Genç Kart uygulamasının üniversite öğrencilerinin günlük yaşamını kolaylaştıracağını, aynı zamanda kent esnafına da önemli destek sağlayacağını ifade etti. Yapılan değerlendirmelere göre, yaklaşık 20 bin öğrencinin tek bir uygulama üzerinden esnafa ulaşabileceği bir sistem oluşturuluyor. Uygulama üzerinden indirimler, kampanyalar ve avantajlı hizmetler tanımlanarak hem öğrencilere hem de işletmelere karşılıklı fayda sağlayacak bir altyapı hazırlanıyor.
Toplantıda söz alan kurul temsilcileri, dijitalleşme sürecinin genç girişimciler için yeni fırsatlar doğuracağını, kentin ekonomisine dinamizm katacağını ve Aksaray’ın yenilikçi projelerde öncü konuma ilerlediğini vurguladı. Projenin, Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin sosyal ve ekonomik hayata entegrasyonunu kolaylaştırması bekleniyor.
Kurul, önümüzdeki dönemde genç girişimcilerin desteklenmesine yönelik yeni programlar ve iş birlikleri üzerinde de çalışılacağını açıkladı. Aksaray’ın üretim kapasitesini artıracak, gençlere ilham verecek projelerin hayata geçirilmesi için ortak bir irade ortaya konuldu.
TOBB Aksaray İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sami Değirmenci, “Aksaray için üretmeye, gençleri desteklemeye ve birlik içinde çalışmaya devam edeceğiz” mesajıyla toplantıyı tamamladı.
Fatma Altınok

