Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Feci kazada ölen Mine’nin Babası konuştu; Oysa kızım ölmüş de haberim yokmuş!

Aksaray’da 3 Aralık 2023

Aksaray’da 3 Aralık 2023 Pazar günü Aksaray Kız öğrenci yurdu önünde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Aksaray Üniversitesi Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Mine Nur Uysal (20)’ın Babası Halil Uysal (50), kızının kendileri ile telefonla konuştuğunu belirterek,  “O an ses kesildi. Ben de o an şarjı bitti zannettim. ‘Sonra arar’ dedim. Oysa kızım ölmüş de haberim yokmuş” diyerek yaşadığı acıyı anlattı.

Burdur iline bağlı Gökçebağ köyünde çiftçilikle uğraşan 50 yaşındaki Halil Uysal, feci kazada yaşamını yitiren kızı Mine Nur Uysal’ın tarih bölümünü çok sevdiğini ve kantinde fiyatların, alışveriş yapmaya gittiği büfeye göre daha pahalı olduğunu söyleyerek, kantinde değil de dışarıdan alışveriş yaptıklarını söyledi.

Halil Uysal verdiği röportajda, kaza anında kızı ile konuştuğunu belirterek, Konuşurken telefon kesildi. Bir daha ses yok. Gülerek ‘Baba ya, baba ya’ diyordu. O an ses kesildi. Ben de o an şarjı bitti zannettim. ‘Sonra arar’ dedim. Oysa kızım ölmüş de haberim yokmuş dedi.

Kızının tarihi çok sevdiğini anlatan Baba Halil Uysal, Hocaları başsağlığına geldiler. ‘Sınavlarda başarılı olduğunu’ söylediler.  Kızım, ‘Öğretmen olacağım’ diyordu. ‘Küçük kardeşimi okutacağım’ diyordu. Ama göremedi. Bütün arkadaşları geldi. Hepsinden Allah razı olsun. Herkes çok sevmiş de Allah onlardan fazla sevmiş. Yanına aldı. Mekanı cennet olsun diye konuştu.

SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Aksaray Üniversitesi Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Mine Nur Uysal, 3 Aralık’ta arkadaşı İrem Koyuncu ile marketten alışveriş yaptıktan sonra yurda gitmek için yolun karşısına geçmek isterken Aksaray’ın selime Kasabasından Gencay Kavlak (23) yönetimindeki otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirmişti. Otomobili son anda fark eden İrem Koyuncu ise geri çekilerek kurtulmuştu. Mine Nur’u çarptıktan sonra aracıyla 90 metre sürüklediği belirlenen Gencay Kavlak, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Haber Merkezi