Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fahri Veteriner Deveci’ye “Yeşil Bayrak” ödülü verildi

Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı Celil İlkokulu 2.sınıf öğrencisi Osman Emir Deveci, gelecekteki hedefi olan veterinerlik hayalini dile getirmesiyle büyük ilgi görmüş, bu ilgi sonucu aldığı “Fahri Veteriner Hekim” ödülüne ek olarak “Yeşil Bayrak” ödülüne layık görülmüştü. Bu anlamlı ödül töreni, Veteriner Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı

Fahri Veteriner Deveci’ye “Yeşil Bayrak” ödülü verildi

Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı Celil İlkokulu 2.sınıf öğrencisi Osman Emir Deveci, gelecekteki hedefi olan veterinerlik hayalini dile getirmesiyle büyük ilgi görmüş, bu ilgi sonucu aldığı “Fahri Veteriner Hekim” ödülüne ek olarak “Yeşil Bayrak” ödülüne layık görülmüştü. Bu anlamlı ödül töreni, Veteriner Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Vali’nin Dikkatini Çeken Hayal, Ödülle Taçlandı

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun Eskil ilçesi ziyareti sırasında Celil İlkokulu’nu ziyaret etmesiyle olaylar zinciri başlamıştı. Öğrencisi Osman Emir Deveci’ye “Büyüyünce ne olacaksın?” sorusuna “Baytar olacağım” cevabı vermesi, Vali Kumbuzoğlu’nun dikkatini çekmişti. Bu durum, Veterinerlik Haftası dolayısıyla farkındalık yaratmak amacıyla Ankara’da düzenlenen bir törenle Osman Emir’e “Fahri Veteriner Hekim” ödülünün verilmesine zemin hazırlamıştı.

Yeşil Doğa Derneği’nin Desteğiyle “Prestijli Yeşil Bayrak”

Osman Emir’in hayali ve azmi, Yeşil Doğa Derneği’nin de dikkatini çekmişti. Dernek yönetimi, çocuğun hayallerini ön plana çıkaran bu duruma sahip çıkarak, Osman Emir’e “Prestijli Yeşil Bayrak” ödülünü vermeyi uygun görmüştü.

Törende Konuşmalar ve Anlamlı Mesajlar

Veteriner Fakültesi’nde düzenlenen ödül törenine, Veteriner Fakültesi Dekanı ve yardımcıları, Yeşil Doğa Derneği Başkanı Abdulkadir Ay, Eskil İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıçer, Dr. Mahmut Ulu, fakülte akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yeşil Doğa Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Ulu, derneğin tüzüğü gereği gerçekleştirdiği faaliyetleri anlattı. Ulu, “Amacımız illa başarmak değil, inanarak hedefe ilerlemektir. Etkileşim yaratarak bölgesel kalkınmayı gerçekleştirmek için çabalıyoruz.” dedi. Ulu, Osman Emir’i “gelecek kuşağın bir sözcüsü” olarak nitelendirerek, “Öğrencimiz cesaretini gösterdi. Biz de yeşil doğa Derneği olarak yönetim kurulu kararı aldık ve ‘Prestijli Yeşil Bayrak’ ödülüne layık gördük” şeklinde konuştu.

Eskil İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kılıçer ise, Vali Kumbuzoğlu’nun ziyaretinde Osman Emir’in “veteriner olmak, ülkeme ve aileme faydalı olmak istiyorum” sözlerinin dikkat çektiğini belirtti. Kılıçer, “Bugün değerli bir ödül olan ‘Yeşil Bayrak’ödülü veriliyor. Umarım bahtı açık olsun. Biz de kendisinden gurur duyduk” dedi.

Yeşil Doğa Derneği hayvan hakları sorumlusu Metin Başpınar, kendi hayatından örnekler vererek hayvan sevgisini anlattı. 25 yıldır kasap ve tavukçudan aldığı etleri hayvanların beslediğini ve bunu sosyal medyadan paylaştığını ifade eden Başpınar, insanların da hayvanları beslemesi için bir örnek teşkil ediyor.

Hayvanseverliğe
Destek ve Anlamlı Hediye

Yeşil Doğa Derneği Başkanı Osman Emre, Osman Emir’in ödülü neden hak ettiğini anlattıktan sonra protokolle ödülü takdim etti. Dernek, Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulan hayvan topluluğuna sokak hayvanlarını beslemek için bir miktar kuru mama hediye ederek faaliyetlerine anlamlı destek verdi.

Tören, Yeşil Doğa şarkılarının dinlenmesiyle sona erdi.

*Avni KURU

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu,
Sıradaki Haber Vali açıkladı;Bu rakamlar Aksaray’da ne oluyor dedirtecek!