Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eskil’in Gururu Oldular: Türkiye Dereceleriyle Döndüler

Eskil’i farklı atletizm branşlarında temsil ederek Türkiye dereceleri elde eden genç sporcular, Belediye Başkanı Mustafa Zavlak tarafından ağırlandı. Başarılı sporcular çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Eskil’i farklı atletizm branşlarında temsil ederek Türkiye dereceleri elde eden

Aksaray’ın Eskil ilçesinde Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, Türkiye Şampiyonaları’nda derece elde ederek ilçeyi başarıyla temsil eden öğrencileri belediyede ağırladı. Bursa ve Adana’da düzenlenen organizasyonlarda önemli dereceler kazanan sporcular, başarılarının ardından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Farklı yaş kategorilerinde yarışan sporculardan Furkan Selam Cirit, Bursa’da düzenlenen 3000 metre yürüyüş yarışında U16 Türkiye Şampiyonu oldu. Tuana Sıla Ünlü, yine Bursa’daki 2000 metre yürüyüş yarışında U14 kategorisinde Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

Adana’da gerçekleştirilen yarışlarda mücadele eden Rabia İriş ise 800 metre U14 kategorisinde Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Ayşe Erkal da Bursa’daki 3000 metre yürüyüş yarışında Türkiye üçüncüsü oldu.

Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, ilçenin gururu olan sporcuları belediyede misafir ederek çeşitli hediyeler takdim etti. Zavlak, elde edilen başarıların arkasında büyük emek bulunduğunu belirterek aileleri, antrenörleri ve öğretmenleri tebrik etti.

Başkan Zavlak, “Gençlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanırken, sporculara gelecek yarışmalarda da başarılar diledi.

Eskil’i ulusal arenada temsil eden genç sporcuların elde ettiği dereceler, ilçede sevinç ve gururla karşılanırken başarı hikâyelerinin yeni nesillere ilham olması bekleniyor. Fatma Altınok