Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eskil’de eski başkana saldırı: Yaralı başkanı Jandarma kurtardı!

Kaputaş Yaylası’nda bir vatandaşın düzenlediği yemekte eski Belediye Başkanı Necati Belgemen’e saldırı! Olaylı yıkımın ardından bölgedeki gerginlik devam ediyor.

Kaputaş Yaylası’nda bir vatandaşın

Kaputaş Yaylası’nda geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylı yıkımın etkileri sürerken, bugün bölgede düzenlenen bir yemekte eski Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen’e saldırı düzenlendi. Vefat eden bir vatandaşın anısına verilen yemekte, Necati Belgemen’in bir grup tarafından hedef alındığı ve çıkan arbede sonucunda yaralandığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, vefat eden yakını için yemek düzenleyen bir vatandaşın davetine katılan eski Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, yemeğe geldiği sırada bekleyen bir grup tarafından sözlü tepkilerle karşılaştı. Belgemen’in arabadan indiği sırada yıkımdan sorumlu tutularak başlayan sözlü münakaşa kısa sürede kavgaya dönüştü. Eski başkanın, ismi henüz açıklanmayan bazı vatandaşlar tarafından darp edildiği bildirildi.

Kavgaya hızla müdahale eden jandarma ekipleri, olayı kontrol altına almak için biber gazı kullandı. Arbede büyümeden sonlandırılırken, Necati Belgemen güvenli bir şekilde olay yerinden uzaklaştırıldı. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, bölgede tansiyonun yükselmeye devam ettiği gözlendi.

Olayın ardından Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, yaşananları şiddetle kınadı. Zavlak, “Eski Belediye Başkanı Necati Belgemen’e yönelik bu saldırı girişimini kınıyorum. Şiddet hiçbir zaman çözüm olmamıştır ve olmayacaktır. Güvenlik güçlerimiz ve adli makamlar, gerekli adımları atacaktır. Biz de olayın takipçisi olacağız,” şeklinde konuştu. Zavlak, Belgemen’e geçmiş olsun dileklerini iletirken, olaya karışanların cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı.

Jandarma olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmalar sürerken, bölge halkı yaşanan bu olayın ardından derin bir üzüntü yaşadıklarını bildirdi. Celil Acar