Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitimde devrim: Öğretmenlerin hakları için Başkan Görmezden çağrı!

Eğitim Bir Sen Aksaray Şube Başkanı: Öğretmenler İçin adına yakışır bir meslek kanunu zamanı geldi dedi.

Eğitim Bir Sen Aksaray

Eğitim Bir Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Görmez, öğretmenlerin haklarını korumak ve mesleklerinin değerini yükseltmek amacıyla adına yakışır bir meslek kanunu çağrısında bulundu. Görmez’in önerileri arasında, öğretmenlik mesleğini tanımlayan ve düzenleyen bir muhtevaya sahip bir kanunun çıkarılması, adil bir atama süreci, kariyer basamaklarında uzmanlık ve başöğretmenlik hakkı, şiddete karşı caydırıcı tedbirler, sözleşmeli öğretmenliğin sona erdirilmesi, yöneticilikte kadro güvencesi, ek ders ücretlerinde artış ve kalkınmada öncelikli bölgelerde çalışanlara ilave haklar bulunuyor.

 

Eğitim Bir Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Görmez, öğretmenlerin haklarını korumak ve mesleklerinin değerini yükseltmek amacıyla bir kez daha seslendi. Görmez, öğretmenlerin adına yakışır bir meslek kanununun zamanının geldiğine inandığını belirtti.

Görmez’in öne sürdüğü öneriler arasında öğretmenlik mesleğini tanımlayan ve düzenleyen bir muhteva içeren bir kanunun çıkarılması yer alıyor. Bu kanun, öğretmenlerin hak, yetki, görev ve sorumluluklarını öğretmen özerkliği ve öğretme özgürlüğü ekseninde ele alarak mesleklerini daha iyi icra etmelerini sağlayacak.

Ayrıca, öğretmen atama sürecindeki mülakata son verilmesi, kariyer basamaklarında uzmanlık ve başöğretmenlik hakkı tanınması, şiddete karşı caydırıcı yaptırımlar ve tedbirlerin getirilmesi, sözleşmeli öğretmenliğin sona erdirilmesi, yöneticilikte kadro güvencesi gibi konular da Görmez’in vurguladığı önemli noktalar arasında yer alıyor.

Ek olarak, öğretmenlerin ek ders ücretlerinde artış talebi ve kalkınmada öncelikli bölgelerde çalışanlara ilave haklar sağlanması gibi öneriler de Görmez’in meslek kanunu beklentileri arasında yer alıyor.

Görmez, bu önerilerin hayata geçirilmesinin, öğretmenlerin mesleklerine olan saygının artırılmasına ve toplumun genelinde mesleğin itibarının yükseltilmesine büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Fatma Altınok