Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitim Camiası Şiddete Karşı Tek Ses: “Eğitimcimize Şiddete Hayır!

Eğitim-Bir-Sen, Aksaray Yenimahalle İlkokulu saldırısını kınayarak yasal düzenleme çağrısı yaptı.

Eğitim-Bir-Sen, Aksaray Yenimahalle İlkokulu

Türkiye’nin önde gelen eğitim sendikalarından Eğitim-Bir-Sen, son yaşanan şiddet olaylarını kınayarak eğitimcileri koruyacak yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Aksaray Eğitim-Bir-Sen, Yenimahalle İlkokulu’nda gerçekleşen ve Aziz Koçak öğretmene yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı. Sendika başkanı, Türkiye’nin eğitimin öneminin farkında olduklarını ve bu alanda daha fazla adım atılması gerektiğini vurguladı.

Özellikle son dönemde artan şiddet olaylarının eğitim çalışanlarını savunmasız bıraktığını belirten Eğitim-Bir-Sen Başkanı Murat Görmez eğitimcilere yönelik şiddeti önlemek için yasal düzenlemelerin acil bir şekilde yapılması gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda, şiddet uygulayan kişilere hapis cezası verilmesi, eğitimcilerin yaralanmasının tutuklama sebebi sayılması ve şiddet mağdurlarına hukuki destek sağlanması gerektiğini belirtti.

Eğitim-Bir-Sen’in çağrısıyla birlikte eğitim camiası, eğitimcilerin güvenli bir ortamda çalışabilmesi için yetkililerden harekete geçmelerini beklediklerini ifade etti. Ağustos Gerçe