Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DSİ’ye 1.389 personel alımı: Branş dağılımı açıklandı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, DSİ taşra teşkilatında 1.389 personel istihdam edileceğini duyurdu. Alımlar noter kurası ve sınavla yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, DSİ taşra teşkilatında 1.389

DSİ’ye 1.389 personel alımı: Branş dağılımı açıklandı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, DSİ taşra teşkilatında 1.389 personel istihdam edileceğini duyurdu. Alımlar noter kurası ve sınavla yapılacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere toplam 1.389 personel alımı gerçekleştirecek. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada “Ülkemizin dört bir yanında görev alacak yeni çalışma arkadaşlarımıza şimdiden kolaylıklar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

NOTER KURASIYLA 1.305 PERSONEL ALINACAK

Yayımlanan tabloya göre alımların 1.305’i noter kurası ile yapılacak. En fazla alım yapılacak branşlar şöyle sıralandı:
• Usta Yardımcısı: 210
• Aşçı Yardımcısı: 154
• Şoför: 154
• Düz İşçi: 140
• Bakımcı–Yağcı: 116
• Sürveyan: 105
• Sondaj İşçisi: 69
• Treyley Operatör Yardımcısı: 66
• Laborant Yardımcısı: 64
• Teknisyen: 59
• Topograf: 58

Ayrıca bekçi, su dağıtım teknisyeni, akaryakıtçı, hidrolog yardımcısı, jeofizik teknisyeni, alet operatörü, teknik ressam, pompaj istasyonu operatörü, döşemeci yardımcısı, fotoğrafçı ve kompresör operatörü gibi birçok farklı branşta da personel alınacak.

84 OPERATÖR SINAVLA ALINACAK

Noter kurasının dışında kalan 84 kişilik operatör kadrosu, yazılı, sözlü ve uygulama sınavı ile belirlenecek.

BAŞVURU TAKVİMİ PAYLAŞILACAK

DSİ yetkilileri, personel alımı başvuru tarihleri ve sürece ilişkin ayrıntıların önümüzdeki günlerde kurumun resmi kanallarından ilan edileceğini açıkladı. Yeni istihdam edilecek personelin, taşra teşkilatında su yönetimi, bakım-onarım, sondaj ve saha operasyonlarında görev alması bekleniyor.

haber Merkezi