
Yarışmanın il etabında birincilik derecesi elde eden Uhud Emre Duysak’a ödülü, Güzelyurt Kaymakamı Süleyman Arat tarafından takdim edildi. Kaymakam Arat, öğrencinin dil bilincine yönelik bu önemli başarısının hem okul hem ilçe için gurur verici olduğunu belirterek, öğrenciyi tebrik etti. Tören sırasında öğretmenlerin gösterdiği rehberliğin ve destekleyici eğitimin bu başarıda önemli paya sahip olduğu ifade edildi.
Okul yönetimi, Türkçenin doğru ve etkili kullanımını teşvik eden bu tür yarışmaların öğrencilere hem kültürel hem akademik anlamda önemli katkılar sunduğunu vurguladı. Sözlük tasarımı sürecinde öğrencilerin hem araştırma yeteneklerini geliştirdikleri hem de dilin ifade gücünü daha yakından tanıdıkları belirtildi. Yarışmaya katılan öğrencilerin hazırladığı çalışmaların, dil sevgisini güçlendiren örnekler taşıdığı aktarıldı.
Güzelyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki öğrencilerin akademik ve kültürel alanlardaki ilerleyişini desteklemeye devam edeceklerini ifade ederken, elde edilen bu birinciliğin yeni çalışmalara da ilham vereceği kaydedildi. Uhud Emre Duysak’ın başarısı, ilçede takdirle karşılandı ve gelecek eğitim projeleri için motive edici bir adım oldu.
Ağustos Gerçe

